Cu ce te ajută o asigurare de sanatate şi cum alegi asigurarea potrivită?

Problemele de sănătate pot apărea pe neaşteptate şi implică o serie de cheltuieli suplimentare ce îţi pot afecta serios veniturile. Dacă vrei să elimini grijile financiare în legătură cu sănătatea ta şi a celor dragi, asigurarea privată de sănătate este cea mai bună alegere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cu ce te ajută o asigurare de sanatate şi cum alegi asigurarea potrivită?

Problemele de sănătate pot apărea pe neaşteptate şi implică o serie de cheltuieli suplimentare ce îţi pot afecta serios veniturile. Dacă vrei să elimini grijile financiare în legătură cu sănătatea ta şi a celor dragi, asigurarea privată de sănătate este cea mai bună alegere.

Încheierea unei asigurări de sanatate  îţi asigură confortul fizic, psihic şi financiar că, in caz de nevoie,  vei beneficia de cele mai bune servicii, la orice oră din zi şi din noapte.

Ofertele asiguratorilor includ un pachet de bază cu o gamă largă de beneficii, la care se pot adăuga opţional acoperiri suplimentare, in vederea unei protectii financiare complete pentru sănătatea ta şi a familiei tale.

În general, costurile acoperite de asigurarea de sănătate sunt: consultaţiile la medicul generalist şi la medicii specialişti, investigaţiile medicale (analize, radiografii, ecografii, RMN, computer tomograf) spitalizarea,  intervenţiile chirurgicale şi serviciile de ambulanţă.

Toate aceste servicii se decontează integral sau cu anumite deduceri (coplăţi) în cadrul reţelei de parteneri medicali ai companiei de asigurări, în funcţie de pachetul  contractat. Majoritatea produselor de asigurare de sănătate au limite de despăgubire maxime pe an de asigurare sau tip de serviciu acoperit, însă există şi produse cu acoperire nelimitată.

Ce servicii include de obicei Asigurarea de bază

Asigurarea de bază include serviciile medicale efectuate în regim Ambulatoriu şi este disponibilă în mai multe variante de acoperiri şi de preţ. Poţi alege astfel, în funcţie de situatia particulară şi disponibilitatea ta financiară asigurarea potrivită nevoilor tale. 

Iată ce ar trebui să-ţi ofere Asigurarea de bază:

  • Accesul la serviciile de medicină primară şi de specialitate
  • Tratamente şi proceduri medicale
  • Investigaţii paraclinice
  • Servicii de imagistică medicală
  • Servicii de ambulanţă

În funcţie de varianta contractată, vei beneficia de următoarele servicii medicale:

» Consultaţii la medicul generalist

» Consultaţii la medicul specialist: medicină generală, de familie, internă, pediatrie, alergologie-imunologie, boli infecţioase, cardiologie, dermatologie, diabet, nutrieţie şi boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, hematologie, nefrologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, senologie, oftalmologie, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, ORL, pneumologie, psihiatrie, reumatologie, urologie, orice specialitate chirurgicală).

» Investigaţii paraclinice
– analize de laborator: biochimie, hematologie, imunologie, microbiologie
–  explorări funcţionale: electrocardiograma de repaus,  electrocardiograma de efort
–  investigaţii oftalmologice: biomicroscopie, masurarea tensiunii intraoculare, examen fund de ochi, etc
–  alte servicii de diagnostic: colposcopie, uretroscopie, PSA
–  imagistică medical: ecografie, radiografie, CT-computeer tomograf, RMN, moamografie, osteodensitometrie

» Tratamente şi proceduri medicale: tratament medico-chirurgical efectuat în ambulatoriu, la recomandarea medicului specialist, în cadrul unei consultaţii.

» Servicii de ambulanţă: transport la spital, consultaţii şi tratament de urgenţă la domiciliu.

Pentru o protecţie financiară completă a sănătăţii, Asigurării de bază îi poţi adăuga, o serie de acoperiri suplimentare (clauze suplimentare).

Clauzele suplimentare pe care le poţi adăuga Asigurării de bază sunt:

• Spitalizarea şi intervenţiile  chirurgicale – include serviciile de spitalizare şi intervenţiile chirurgicale necesare ca urmare a unei boli sau a unui accident
• Ambulatoriu pentru copii
• Spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale pentru copii

• Prevenţia – oferă posibilitatea evaluării anuale a stării de sănătate, conform recomandărilor medicilor. Această clauză include serviciile medicale de tip profilactic efectuate în scopul depistării unor boli sau a factorilor de risc pentru apariţia anumitor boli:
– examinare medic generalist
– analize şi investigaţii

Cum îţi alegi asigurarea potrivită?

Când alegi o asigurare de sănătate, caută un produs care să-ţi ofere flexibilitate, astfel încât să-ţi poţi personaliza asigurarea in functie de nevoile tale si ale membrilor familiei tale,  atât din punct de vedere al serviciilor medicale  oferite cât şi din punct de vedere  financiar.

Verifică dacă asiguratorul îţi oferă acces la o reţea extinsă de parteneri – furnizori de servicii medicale şi dacă partenerii medicali ai asiguratorului – spitale, clinici, centre medicale, cabinete individuale – sunt capabili să furnizeze servicii la standardele de calitate dorite şi tratamente de specialitate nu doar în oraşul tău de reşedinţă, ci oriunde te-ai afla pe teritoriul ţării.

Nu în ultimul rând, alege un asigurator de încredere, stabil financiar, ale cărui seriozitate, reputaţie şi activitate pe piaţa şi în relaţia cu clienţii, nu pot fi puse la îndoială.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân