CSID: Supraincalzire sau carenta de calciu?

Cititorii revistei CSID intreaba specialistul.
  • Publicat:
CSID: Supraincalzire sau carenta de calciu?
no title

Am in grija un nepotel de 4 ani pentru cateva luni si am observat ceva ciudat la el. Cand doarme, ii transpira capul. Ma intreb daca este normal, nu am experienta cu copii, sau daca acest fapt semnaleaza o carenta alimentara. Altfel este un copil normal, se joaca, mananca…
 
Nu te ingrijora, majoritatea copiilor transpira in somn, mai ales in zona cefei, spatelui, de aceea este foarte important ca sa nu supraincalzim camera noaptea si sa controlam umiditatea incaperii.

Pe de alta parte, o transpiratie in exces ar putea trada o carenta de calciu, asa ca asigura-te ca micutul consuma suficiente lactate, peste si ca petrece cateva ore in aer liber, zilnic, la soare, chiar daca este iarna.

Probleme cu articulatiile?

De o luna si jumatate, ma doare rau piciorul drept. Simt intepaturi din cand in cand si il „simt” ca sa ma exprim asa. Cand merg sau indoi genunchiul, simt cum pocnesc articulatiile. Inca nu am ajuns la medic, spre rusinea mea, imi este foarte frica sa nu imi puna piciorul in gips (asta m-ar scoate din circuitul zilnic si am foarte mult de lucru).

Mentionez ca am o viata sedentara, am o munca de birou. Am observat ca uneori, piciorul incepe sa ma supere cand ploua afara sau este foarte frig. Ce ar putea fi?

Dupa descrierea ta, cracmente (pocnituri) la nivelul genunchiului, precum si meteodependenta si sedentarism, poate fi vorba despre anumite modificari degenerative de tip reumatism, insa diagnosticul poate fi elaborat dupa anumite investigatii imagistice (o radiografie simpla sau IRM) si analize ce vizeaza procesul inflamator.

Cat despre temerea ta ca medicul va recurge la gips ca tratament, ma indoiesc, sincer, daca nu a existat un traumatism recent. Cat despre tratament, acesta cred ca va consta in special in fizioterapie si medicatie antiinflamatoare. Adreseaza-te te rog, unui medic reumatolog ori ortoped!

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?

Citeste si Copiii, dulciurile, parintii, cantitatea si calitatea
                  Nu mai vreau!

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este mastita?
Ce este mastita?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”