CSID: Pauza pentru anticonceptionale?

O cititoare intreaba sepcialistul.
  • Publicat:
CSID: Pauza pentru anticonceptionale?
Pauza pentru anticonceptionale?

Am aproape 28 ani si iau anticonceptionale de vreo 4 ani si nu le-am intrerupt deloc. Este bine sau nu? La anul, as vrea sa fac un copil. Cu cat timp inainte de a ramane insarcinata trebuie sa renunt la pastile?

Nu este nici o problema. Ideal este sa renunti cu 2-3 luni inainte pentru ca organismul sa aiba timp destul de adaptare la schimbarile hormonale. Cu aceasta ocazie incepe si terapia cu acid folic (400 micrograme zilnic), du-te la un laborator pentru depistarea eventualelor: toxoplasmoze, HVB, HVC, infectie vaginala cu chlamydia etc.

Sunt insarcinata?


Am o problema. Am luat anticonceptionale timp de 6 ani fara intrerupere. Am hotarat de o luna sa fac o pauza. Problema este ca menstruatia mi-a intarziat de 5 zile. Este posibil sa fiu insarcinata? Sau e de la pastile? Mentionez ca am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative.

Daca testele sunt negative, este cel mai posibil ca intreruperea brusca sa fie cauza intarzierii ciclului, dupa o atat de lunga perioada de tratament.

Pentru siguranta, pentru ca totusi testele sunt orientative, pot fi defecte, expirate etc., plus ca sunt relevante dupa 10-14 zile de la fecundare, mergi totusi la o clinica de ginecologie pentru repetarea testului, intrucat acolo au metode mult mai sigure, desi este acelasi principiu (proba este tot de urina), un consult ginecologic si eventual
o ecografie uterina.

Citeste si CSID: Bebe si contraceptia
                  Surpriza! Surpriza!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce probleme poti avea din cauza tiroidei
Ce probleme poti avea din cauza tiroidei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”