CSID: Globulina anti-hepatita B

Cititoarea revistei intreaba medicul specialist.
  • Publicat:
CSID: Globulina anti-hepatita B
CSID:

Am o intrebare: sunt insarcinata si la analize am descoperit ca am hepatita B. Daca nasc normal copilul va lua microbul. Te rog, ajuta-ma. Nu stiu ce sa fac! (Georgiana R.)

Printre solutiile prin care se evita infectarea copilasului sunt nasterea prin operatie cezariana, evitarea alaptarii naturale si vaccinarea impotriva hepatitei B a copilului. Sfatuieste-te cu medicul in legatura cu serul special care se administreaza copilului imediat dupa nastere.

Multumita doctorului Ioan Muresan din Cluj Napoca am mai obtinut informatii pretioase. „Am vazut intrebarea doamnei R. Georgiana. Trebuie sa-si faca rost din timp de globulina anti-hepatita B din Austria sau poate din Bulgaria sau Grecia cu reteta si scrisoare medicala tradusa, care sa neutralizeze eventuali virusi B care ar putea patrunde in sangele copilului.

Nu se gaseste in Romania, dar nici nu costa mult. Trebuie transportata in geanta frigorifica la 2-8 grade C. Vaccinarea se face oricum la toti nou-nascutii indiferent de antecedentele materne. In cazul de fata se pot face 4 doze: 0 – 1 – 2 -6 luni.”
 

Citeste si Stii ce-ai de facut daca ai ramas insarcinata?
                  Invata sa ai un copil sanatos!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Si dintii impun un standard de frumusete!
Si dintii impun un standard de frumusete!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”