Coronavirus – cele mai noi recomandări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Peste 100.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, 100 de ţări afectate. Aceste cifre au determinat OMS să emită periodic avertismente cu privire la măsurile de protecţie.
  • Publicat:

Peste 100.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, 100 de ţări afectate. Aceste cifre au determinat OMS să emită periodic avertismente cu privire la măsurile de protecţie.

Principalul mod de prevenire a infectării rămâne igiena mâinilor şi igiena respiratorie.Sunaţi la 112 la cele mai mici semne de probleme respiratorii şi rămâneţi izolat până la apariţia echipajelor.

Faceţi un plan de acţiune în comunitatea dvs, care să cuprindă persoanele din comunitate, nevoile lor şi o listă de contacte de urgenţă. Examinaţi care dintre cunoscuţi sunt mai expuşi infectării cu coronavirus – persoane în vârstă sau cu afecţiuni cronice.

Evitaţi ieşirile în spaţii aglomerate, renunţaţi la întâlnirile programate şi păstraţi o distanţă de cel puţin 3 metri faţă de necunoscuţi. Asiguraţi-vă că toţi cei care au intrat în contact cu o persoană infectată sunt izolaţi şi apoi testaţi.

Anunţaţi dacă şi dvs aţi intrat în contact cu persoane suspecte.Cumpăraţi suficiente alimente de bază şi apă pentru a putea supravieţui câteva zile în caz de izolare la domiciliu.

Descurajaţi întâlnirile copiilor şi adolescenţilor, chiar dacă în şcolile lor nu se prezintă cazuri de infectare.
Nu abandonaţi regulile de igienă nici după ce autorităţile vă spun că nu mai e niciun pericol.CoVid-19 are o rezistenţă extrem de mare, oricând o persoană vindecată se poate reinfecta.

sursa foto: shutterstock, pixabay
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult