Coronavirus – 8 lucruri pe care să NU le faci

  • Publicat:

Epidemia de coronavirus a creat multă emoţie, dar şi multe valuri de informaţii contradictorii.
Specialiştii în sănătate au creat un ghid al măsurilor care trebuie luat dar şi a ceea ce nu trebuie să faceţi în legătură cu această epidemie.


Nu vă mai atingeţi des ochii, nasul şi gura. Acestea sunt căi prin care coronavirusul poate intra în organism. Nu orice secreţie nazală înseamnă automat infecţia cu virusul CoVid19. Infecţia, de altfel, nu debutează cu nas iritat. Nu purtaţi mască dacă nu aveţi simptome de boală sau nu sunteţi personal medical.

Masca este indicată doar pentru cei care sunt infectaţi deja, pentru a preveni răspândirea bolii. Nu ieşiţi în comunităţi aglomerate dacă prezentaţi simptome precum febră, oboseală, aveţi boli respiratorii, cardiovasculare, diabet sau aveţi peste 60 de ani.Nu folosiţi prea mult mijloacele de transport în comun, taxi-urile şi serviciile ride-sharing.

Nu staţi în preajma oamenilor şi a animalelor dacă aveţi simptome. Chiar şi animalele de casă pot contribui la răspândirea virusului. Nu amânaţi vizita la doctor, dacă recunoaşteţi că aveţi simptome precum febră, tuşiţi şi aveţi dificultăţi de respiraţie. Anunţaţi medicul telefonic, înainte de a vă prezenta.Acesta va lua măsuri de protecţie, inclusiv programarea separată a vizitei, pentru a nu contamina alţi pacienţi.

Nu luaţi antibiotice. Acest tratament funcţionează doar în cazul bacteriilor, dar este ineficient şi periculos în cazul coronavirus.

sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News