Copiii cu tulburări de comportament pot avea un deficit de magneziu

Magneziul este factor de creşetere (rol capital în procesele metabolice), sursa echilibrului nervos şi muscular (oligo-element care luptă împotriva oboselii, a stresului şi anxietăţii) şi important în formarea oaselor, a proteinelor şi a acizilor graşi.
  • Publicat:
Copiii cu tulburări de comportament pot avea un deficit de magneziu

De ce este magneziul un mineral indispensabil pentru sănătatea ta? Aparent mai puţin important decât alte minerale, magneziul a devenit cel mai cercetat element din universul nutriţiei pentru proprietăţile sale vitale: este factor de creşetere (rol capital în procesele metabolice), sursa echilibrului nervos şi muscular (oligo-element care luptă împotriva oboselii, a stresului şi anxietăţii) şi important în formarea oaselor, a proteinelor şi a acizilor graşi.

Mai mult, magneziul este unul dintre cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a plumbului, cadmiului şi a altor substanţe toxice, iar studiile arată că nivelul de plumb din organism creşte în fiecare an.

Cei mai vulnerabili în faţa mediului înconjurător din ce în ce mai ostil sunt copiii– deficienţele de magneziu din timpul creşterii intensive pot duce la schimbări imprevizibile şi greu de controlat apoi (organice, de dezvoltare şi, mai ales, emoţionale şi comportamentale).

 “Mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste între 7 şi 18 ani şi de asemenea 20% dintre preşcolari consumă prea puţin magneziu. Analizele au arătat că aceştia au o cantitate mai mare de plumb în corp decat copiii care nu au deficienţe de magneziu”, a declarat medicul pediatru Jerzy Oleszkiewicz, din Polonia.        

Lipsa magneziului din organism este cauzată de regimul alimentar dezechilibrat, sucurile acidulate, alimentele semipreparate sau fast-food: adevărata plăcere culinară a copiilor care devin cu uşurinţă dependenţi de un astfel de stil de viaţă.

Iar tu, în calitate de părinte, trebui să duci o adevărată luptă împotriva dorinţelor lui şi ulterior împotriva unui comportament dezechilibrat.

Dr. Jerzy Oleszkiewicz ne-a mărturisit că există tendinţa de a confunda tulburările de comportament ale copiilor generate de lipsa de magneziu din organism cu sindromul ADHD.

O eroare subtilă şi, totuşi, logică având în vedere că simptomele sunt foarte, foarte asemănătoare: dificultăţi de concentrare, nervozitate, probleme ale somnului, carii, oboseală, bâlbâială, dureri de creştere, tulburări ale viselor, ticuri sau chiar pierderi ale cunoştinţei.

Aşadar, înainte să iei în considerare diverse afecţiuni, cum ar fi ADHD, asigură-te că organismul copilului tău are magneziu în cantităţi suficiente, protejându-l astfel de impactul negativ al lipsei acestuia şi garantându-i copilului tău o viaţă frumoasă şi sănătoasă.

Citeşte şi: Sforăitul, cauza problemelor de comportament ale copilului tău

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”