Chirurgia cu zero cicatrici, dar multe beneficii!

Recuperare rapidă, nicio cicatrice şi timp minim de spitalizare – acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei prin incizie unică LESS-SILS, o metodă revoluţionară pentru o gama complexă de intervenţii şi o soluţie cu multiple beneficii atât pentru pacient cât şi pentru chirurg.
  • Publicat:
Chirurgia cu zero cicatrici, dar multe beneficii!

Recuperare rapidă, nicio cicatrice şi timp minim de spitalizare – acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei prin incizie unică LESS-SILS, o metodă revoluţionară pentru o gama complexă de intervenţii şi o soluţie cu multiple beneficii atât pentru pacient cât şi pentru chirurg.

Ce face cu totul şi cu totul specială această procedura chirurgicală este maniera în care această este efectuată. Având la baza o metodă minim invazivă, chirurgia LESS-SILS este realizată printr-o singură incizie, de foarte mici dimensiuni în urmă căreia nu rămân cicatrici.

Un alt avantaj deosebit al acesteia este versatilitatea, întrucât cu ajutorul acestei metode revoluţionare se pot realiza multiple intervenţii chirurgicale de la cele mai simple, prin ombilic, precum apendicite, hernii, enventratii, colecist, până la cele mai complexe precum intervenţii bariatrice, histerectomii sau cancere.

Chirurgia prin incizie unică LESS-SILS a fost pusă în practică în Spitalul Sf.Constantin din Braşov pentru prima dată în luna noiembrie a anului 2011, iar până în prezent au fost realizate peste 161 de operaţii de acest gen, care permit o recuperare extrem de rapidă şi o spitalizare de 1-2 zile. “Medicii noştri chirurgi efectuează o mare varietate de intervenţii cu ajutorul acestei metode: colecistectomii, apendicectomii, chistectomii ovariene şi histerectomii cu anexectomie, iar în premieră în România – Gastric Sleeve, ce reprezintă astăzi 90% din procedurile bariatrice din România şi peste 50% din procedurile bariatrice din Occident”, declara Dr. Bogdan Moldovan, Şeful Secţiei de Chirurgie Generală la „Spitalul Sf. Constantin” din Braşov.

Un sprijin esenţial pentru pacienţii obezi – chirurgia bariatrică prin incizie unică

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile metabolice iau amploare în fiecare an, astfel că 34% din populaţie este supraponderală, iar dintre aceştia 3% se confruntă cu obezitate morbidă. În aceste condiţii, tot mai mulţi aleg tratamentul chirurgical, fiind singură soluţie cu rezultate pe termen lung, iar chirurgia bariatrica prin incizie unică aduce un sprijin suplimentar atât în timpul procedurii cât şi după.

În cazul pacienţilor, pe lângă avantajul estetic, chirurgia LESS-SILS prezintă numeroase avantaje precum: reducerea traumei operatorii, micşorarea durerii postoperatorii şi a necesarului de analgetice, diminuarea complicaţiilor intervenţiei, iar timpul de recuperare este mai mic.

În urma acestei proceduri circuitul alimentar nu este influenţat, acesta va funcţiona normal, pacienţii putând consumă orice aliment dar în cantităţi reduse. Mai mult decât atât, procedura nu aduce inconveniente pe termen mediu şi lung comparativ cu celelalte tehnici asemănătoare.

„Echipa noastră aplică preferenţial metoda Gastric Sleeve, pe cale laparoscopică sau prin incizie ombilicală unică (chirurgie LESS), întrucât pe baza experienţei anterioare şi a rezultatelor pe care le-am obţinut, este cea mai eficientă tehnică.

Pacienţii pe care i-am operat până acum prin această procedura în cei peste 3 ani de când am adus chirurgia bariatrica la Braşov au slăbit împreună peste 3600 kg, mulţi dintre ei ajungând chiar şi la normoponderabilitate”, explică Dr. Bogdan Moldovan.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”