Celia Petricu

Pe Celia Petricu n-am mai vazut-o de ceva timp prezentand jurnalul de noapte de la TVR 1. A renuntat la stirile nocturne pentru ca in viata ei se intampla o minune. La inceputul lunii iunie, o va intampina cu toata dragostea pe micuta Carina Maria.
  • Publicat:
Celia Petricu
Celia Petricu

„Lucrez de 11 ani si nu ma simt deloc rau ca am renuntat de un timp sa apar pe micul ecran. Acum e momentul fiicei mele si nu vreau sa il ratez nicicum. Cand am aflat ca e fetita, m-am gandit la sute de nume si m-am oprit la Carina Maria. I-am spus si sotului meu si n-a avut nimic de comentat. Daca nu i-ar fi placut, cred ca mi-ar fi sugerat: «Hai sa facem un efort, sa ne mai gandim»”, isi aminteste Celia. „Cand am aflat insa ca sunt insarcinata, desi eram extrem de fericita, am asteptat cuminte pana m-am asigurat ca totul este in regula”, spune ea. „La inceput, sunt tot felul de temeri pe care mi le-am demontat treptat prin analize de sange si prin ecografii repetate.” Cate analize si-a facut pana acum? „O tona. Nu mi-am facut in 32 de ani de viata atatea teste, cate am facut in cele 7 luni de sarcina. Indiferent ce mi-a cerut medicul, am executat constiincios, fara sa comentez prea mult si nu-mi pare rau. Stiu ca sunt esentiale ca sa fii sigura ca bebe, care se dezvolta in burtica, e bine”, povesteste viitoarea mamica.

Album 4 D
Celia a ales pentru ecografii varianta 4D. „Fetita mea avea tot timpul manutele pe fata si ne-am tot rugat de ea sa ne lase sa o vedem. Pana la urma, ne-a aratat ca are ochii mari. A fost un sentiment incredibil. Chiar daca suna banal, nu pot sa-l descriu in cuvinte. Medicul ne-a dat si cateva fotografii sa ne amintim cat de bucalata era in burtica”, zambeste Celia. „Stiu ca fetita o sa fie in zodia Gemenilor si multi prieteni ne-au asigurat ca e o zodie… desteapta.”

O mamica in forma
Celia a respectat si ceea ce recomanda manualele in privinta greutatii mamei. „Se spune ca trebuie sa iei in greutate intre 9-12 kg si pana acum ma incadrez in limite. Dar nu stiu ce va fi in viitoarele doua luni. Am mancat absolut orice, dar niciodata nu am ales specialitati grase, pentru ca nu-mi plac. Si, in perioada sarcinii, nu pot sa spun ca am avut niste pofte cu care sa-mi astenizez sotul”, rade ea.

Garderoba pentru bebe
In ciuda superstitiilor, Celia se pregateste sa o intampine pe micuta domnisoara cu o garderoba potrivita. „Nu pot sa nu-i iau nimic, pentru ca am vazut de cate lucruri are nevoie un nou-nascut. In plus, i-am luat deja mobilierul si acum ii renovam camera ca sa fim 100% pregatiti”.

Foto: MIHAI DASCALESCU

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ca sa fii linistita, fa-i poze lui bebe!
Ca sa fii linistita, fa-i poze lui bebe!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”