Ceaiul de verbină, o adevărată infuzie de sănătate

Verbina (verbena officinalis) este un remediu la ajutorul căruia ar trebui să apelăm cu încredere în anotimpul rece. Ceaiul de verbină face parte din infuziile de plante cele mai populare în Franta şi este adesea băut ca şi digestiv. Prin infuzare se obţine o infuzie cu o notă proaspată şi minunată de citrice. Dar uimitoare sunt si propietăţile pe care le are ceaiul de verbină asupra sănătăţii organismului!
  • Publicat:
Ceaiul de verbină, o adevărată infuzie de sănătate

Verbina (verbena officinalis) este un remediu la ajutorul căruia ar trebui să apelăm cu încredere în anotimpul rece. Ceaiul de verbină face parte din infuziile de plante cele mai populare în Franta şi este adesea băut ca digestiv. Prin infuzare se obţine o băutură cu o notă proaspată şi minunată de citrice. Dar uimitoare sunt si propietăţile pe care le are ceaiul de verbină asupra sănătăţii organismului!

Verbina conţine numeroase săruri minerale, esenţe  aromatice şi amare, ceară şi tanin şi este bună pentru insomnii, dureri de spate, febră sau probleme digestive. Planta se recomandă, de asemenea, şi în ameliorarea stărilor febrile şi a intoxicaţiilor. S-a constatat, însă, că jumătate din bolile pe care verbina le ameliorează ţin de sistemul nervos, domeniu în care verbina are proprietăţi cu adevărat miraculoase. Iată 5 afecţiuni care pot fi ameliorate cu ceaiul de verbină :

1. Insomnia

Verbina este renumită pentru efectul ei asupra insomniei. Pentru un somn liniştit, bea o cană de ceai cu o oră înainte de culcare timp de 2-3 săptămâni. Pentru anxietate, poti face şi o baie relaxantă cu verbină. Infuzează timp de 10 minute 200 g de flori şi frunze de verbină într-un litru de apă, strecoară si toarnă apoi infuzia în cada cu apă.

2. Migrenele

În cazul migrenelor, care apar pe fondul oboselii şi stresului, infuzia de verbină poate da rezultate. În acest caz,  se administrează 500 ml de ceai pe zi. Potrivit neurologilor de la Universitatea din Hong Kong, verbina este printre foarte puţinele remedii cu acţiune neuroprotectoare. Planta împiedică degradarea celulelor sistemului nervos odată cu vârsta, acţionând favorabil mai ales asupra creierului.

3. Indigestie

Verbina calmează indigestia şi este eficienta şi in caz de greaţă sau de vomă. Infuzează un plic de ceai timp de 5 minute. Se recomandă consumul a două ceşti pe zi, după mesele principale. Verbina nu este recomandată femeilor însărcinate.

4. Gripa şi răceala

Verbina întăreşte sistemul imunitar, scade febra şi inflamatia gatului. Dacă ai febră, infuzeaza o linguriţă de verbină uscată in 200 de ml de apă. Bea câte două căni pe zi, timp de o săptămână.

5. Stresul

Pentru a diminua stresul poţi face o cură  cu verbină. Poţi bea câte două căni de infuzie de verbină  pe zi, timp de 10 zile. Infuzia se face din 2-3 linguri de plantă uscată la un litru de apă. Totodată, planta este foarte eficientă în tulburări cauzate de stresul intelectual şi  tulburări de memorie. Pentru o eficienţă sporită, infuzia de verbină se poate combina cu polen de albine.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân