Ce alimente sa eviti daca ai hipoglicemie

Hipoglicemia este cel mai adesea provocata de alimentele dietetice si de regimul strict al dietelor. Ea poate fi insa imbunatatita si adusa la normal printr-un regim alimentar adecvat.
  • Publicat:
Ce alimente sa eviti daca ai hipoglicemie
Ce alimente sa eviti daca ai hipoglicemie

Hipoglicemia este o afectiune in cazul careia nivelul de glucoza din sange este prea scazut, determinand astfel o varietate de simptome, cat si riscuri pentru sanatate. Hipoglicemia este cel mai adesea provocata de alimentele dietetice si de regimul strict al dietelor. Ea poate fi insa imbunatatita si adusa la normal printr-un regim alimentar adecvat.

Astfel, este important pentru cei care sufera de hipoglicemie sa manance mese mici, la ore regulate de-a lungul zilei, lucru aproape la fel de important ca evitarea anumitor alimente.

Produsele alimentare ce trebuie date de-o parte sunt impartite in patru categorii: carbohidratii simpli, zaharurile concentrate, grasimile si anumite lichide.

Mai simplu ca niciodata
Alimentele definite de cele mai multe ori drept “carbohidrati simpli” ar trebui sa fie evitate cu orice pret. Acestia sunt de obicei procesati sau “carbohidrati albi” si se gasesc in painea alba, orez, paste si alte produse coapte precum prajiturile. In locul lor incearca sa alegi carbohidratii complecsi ce sunt facuti din cereale integrale si fibre naturale pentru a mentine un nivel stabil al glucozei.

Daca vrei sa cumperi paine, paste sau alte produse ce au necesitat coacere, uita-te la ingredientele mentionate pe ambalaj, pentru a vedea daca “cerealele integrale” stau in capul listei. In caz ca nu, mai bine eviti acel produs.

Concentreaza-te pe neconcentrat
Zaharul este un ingredient de evitat atunci cand suferi de hipoglicemie, desi se gaseste peste tot in produsele alimentare. Zaharurile naturale din fructele proaspete si proteinele sunt de folos organismului, dar zaharurile concentrate care au fost adaugate produselor sunt periculoase.

Verifica eticheta pentru indulcitorii din porumb, siropuri simple si altele de genul acesta si evita-le cu orice pret. Conservele de fructe, supele, batoanele energetice, sucurile, prajiturile si in general majoritatea dulciurilor din magazine sunt pline de zaharuri concentrate.

In loc sa consumi aceste produse, incearca sa gasesti sursele naturale de zahar precum perele, prunele sau produsele speciale fara zahar pentru a stabiliza cantitatea de zahar din sange.

Mananca fara grasimi
Mentinerea unui diete sarace in grasimi contribuie la pierderea in greutate si la un stil de viata sanatos de zeci de ani, dar este la fel de important si pentru hipoglicemie.

Evita alimentele care au in mod natural o cantitate mare de grasime, cum e carnea rosie, in special cea de porc si pastreaza celelalte surse de proteine fara pielita (carnea de pui, curcan etc.). Evita branzeturile, laptele si iaurturile grase.

In schimb, incearca trecerea la produsele lactate degresate. La fel de important precum evitarea grasimilor este si evitarea alimentelor procesate bogate in grasimi prin verificarea ingredientelor de pe eticheta pentru a vedea cantitatile de grasimi trans si saturate.

Citeste si Simptome. Diete. Terapii anti-diabet

De ce l-am parasit pe George Clooney

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân