Cancerul de prostata, mai agresiv la barbatii inalti decat la cei scunzi

Cancerul de prostata, mai agresiv la barbatii inalti decat la scunzi
  • Publicat:
Cancerul de prostata, mai agresiv la barbatii inalti decat la cei scunzi
Cancerul de prostata, mai agresiv la barbatii inalti decat la scunzi

Chiar daca barbatii inalti se bucura de un avantaj vizibil fata de cei scunzi, acestia din urma pot rasufla usurati pentru ca, in cazul lor, riscul de cancer de prostata agresiv este mult mai mic.

Cel putin asta ne informeaza oamenii de stiinta americani si germani, dupa ce au dus la bun sfarsit doua studii independente.

Inaltimea unui barbat nu influenteaza in nici un fel riscul de aparitie a cancerului de prostata insa, din cate se pare, are un rol semnificativ in modul de manifestare a bolii.

Astfel, un barbat care are in jur de 190 cm inaltime, are cu 39% mai multe sanse de a se confrunta de-a lungul vietii cu un cancer de prostata agresiv, comparativ cu un barbat a carui inaltime este de aproximativ 170 cm.

“Am descoperit ca insusirea de a fi inalt este asociata cu riscul de aparitie a cancerului de prostata in tinerete, iar simptomele sunt dintre cele mai agresive”, potrivit autorului studiului american, Dr. Jiyoung Ahn, din cadrul New York University School of Medicine.

Ahn si echipa sa de cercetatori au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat starea de sanatate a 34.268 de barbati.

Totusi, riscul de cancer de prostata nu este mai mare in cazul barbatilor inalti, decat in cazul barbatilor scunzi. In plus, concluziile cercetatorilor ii au in vizor doar pe barbatii cu varsta sub 65 de ani.

Citeste si: Daca sex nu e, nimic nu e

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân