Beneficiile…plictiselii

Tehnologia de ultimă oră ne ţine în priză permanent şi ne uşurează anumite aspecte din viaţă, dar contribuie în acelaşi timp la apariţia a numeroase sarcini inutile, de care nu avem nevoie cu adevărat.
  • Publicat:
Beneficiile…plictiselii

Tehnologia de ultimă oră ne ţine în priză permanent şi ne uşurează anumite aspecte din viaţă, dar contribuie în acelaşi timp la apariţia a numeroase sarcini inutile, de care nu avem nevoie cu adevărat. Adevărul este că organismul nu este programat să fie tot timpul în mişcare, atât la propriu cât şi la figurat, iar această suprastimulare poate avea efecte negative asupra sănătăţii (stres, dificultăţi în concentrare şi lipsă de creativitate, dependenţa de tehnologie).

Remediul la îndemâna tuturor în astfel de situaţii este…plictiseala. Iată şi de ce:

Te ajută să previi dependenţa de electronice

Să ştiţi că dependenţa de tehnologia modernă nu este doar o aberaţie, ci un fapt confirmat ştiinţific. Oamenii de ştiinţă cred că folosirea în exces a smartphone-urilor predispune la comportamente anxioase, halucinaţii (în special dacă nu ai telefonul la îndemână, ai senzaţia că vibrează ceva în jur) şi îndepărtarea de oamenii care contează cu adevărat – familia şi prietenii apropiaţi.

Pe termen lung, o astfel de adicţie poate duce la apariţia depresiei, scăderea coeficientului de inteligenţă, oboseală nejustificată şi insomnii. Aşadar, lasă-te pradă plictiselii şi visează cu ochii deschişi sau pur şi simplu dedică-ţi timpul liber pentru a citi o carte interesantă.

Statul degeaba stimulează…creativitatea

Te provoc să nu consideri plictiseala ca pe o pierdere de timp, ci mai degrabă ca pe un respiro pentru creier, astfel încât toate gândurile negative şi grijile să fie lăsate deoparte, făcând loc unui psihic împrospătat şi reîntinerit.  În plus, dându-i o pauză minţii, vei reuşi să te laşi pradă ideilor noi, fresh, coerente, deci creativitatea revine în prim-plan iar noile hobby-uri sau talente ascunse pot ieşi acum la iveală.

Meditaţie sau plictiseală?  Orice alegi, tot înspre binele tău e

A face nimic – în asta constă de fapt meditaţia, practică folosită din cele mai vechi timpuri pentru îmbunătăţirea sănătăţii mentale. Această tehnică presupune relaxarea totală şi eliberarea tuturor gândurilor, cu efecte benefice precum alungarea stresului cotidian, stabilitate emoţională, somn odihnitor şi întărirea sistemului imunitar.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân