Beneficiile iaurturilor cu probiotice nu pot fi demonstrate

Pretentiile pe care producatorii de iaurturi imbogatite cu probiotice le au, cum ca produsele lor reprezinta adevarate surse de sanatate pentru organism, sunt nejustificate, se arata intr-un studiu realizat de Uniunea Europeana si citat de Daily Mail.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Beneficiile iaurturilor cu probiotice nu pot fi demonstrate
Iata adevarul: iaurturile cu probiotice nu aduc beneficii sanatatii!

Pretentiile pe care producatorii de iaurturi imbogatite cu probiotice le au, cum ca produsele lor reprezinta adevarate surse de sanatate pentru
organism, sunt nejustificate, se arata intr-un studiu realizat de Uniunea Europeana si citat de Daily Mail.

In intreaga lume exista sute de sortimente de iaurturi imbogatite cu asa-zise bacterii prietenoase despre care se spune ca, atunci cand sunt consumate zilnic, aduc numai beneficii sanatatii,
intarind sistemul imunitar.

Nimic mai fals, spun expertii EFSA (Autoritatea europeana pentru control alimentar) care au demontat 170 dintre cele 180 de beneficii cu care producatorii de iaurturi luau fata clientilor. Potrivit specialistilor, efectele binefacatoare ale probioticelor in organism nu au putut fi dovedite.

Mai avem incredere in iaurturile cu probiotice?

Una dintre cele mai bine vandute marci de iaurt imbogatit cu probiotice de pe teritoriul Marii Britanii, Yakult, nu a fost inclusa in studiu intrucat si-a retras afirmatiile facute cu privire la beneficiile aduse sanatatii, inainte de a fi supusa evaluarii.

Mai apoi, reprezentantii companiei japoneze Yakult au tinut sa mentioneze ca descoperirile EFSA nu se refera la produsul lor care a fost obtinut dupa „70 de ani de cercetari”.

Atentie la taurina, calciu si vitamina C

Pe langa probiotice, si unele vitamine si minerale cu care sunt imbogatite anumite produse si care pretind ca scad tensiunea arteriala sau combat colesterolul au fost luate in vizor de EFSA.

Ca in cazul probioticelor, oamenii de stiinta au ajuns la aceeasi concluzie si in cazul taurinei, substanta ce sta la baza bauturilor energizante si despre care se spune ca imbunatateste performanta fizica, vitaminei C despre care se spune ca imbunatateste vederea, precum si in privinta alimentelor imbogatite cu calciu despre care se spune ca ar mentine tensiunea arteriala in limite normale.

Toate acestea sunt informatii false, de care producatorii se folosesc pentru a-si vinde produsele.

EFSA a supus testelor mai bine de 200 de tipuri de produse
alimentare, suplimente (vitamine, minerale, fibre, grasimi, carbohidrati, probiotice si substante vegetale), iar descoperirile vor fi folosite pe viitor pentru a intenta proces si a amenda toate acele companii care isi fac reclama mincinoasa inducand in eroare cumparatorii.

Citeste si Beneficiile iaurtului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân