Ce să bei dacă vrei să te lași de fumat. Plante care combat sevrajul de nicotină

  • Publicat:
Ce să bei dacă vrei să te lași de fumat. Plante care combat sevrajul de nicotină
Foto: Shutterstock

Medicii spun că primele zile sunt cruciale în cazul persoanelor care au renunţat la fumat. Explicaţia? Dependenţa de nicotină creează starea de agitaţie, de unde şi tendinţa persoanelor de a-şi aprinde o ţigară pentru a se calma. Experţii spun că există câteva alimente și plante pentru a trece mai uşor peste perioada de sevraj nicotinic, interval în care riscul de a reîncepe să fumezi este destul de ridicat.

Redu nivelul de nicotină din organism cu miere și suc de citrice

Astfel, sucul natural de citrice (grepfrut sau portocale) are capacitatea de a scădea nivelul de nicotină prezent în organism. Specialiştii recomandă cel puţin două pahare de suc pe zi.

Mierea este un alt aliment care scade nivelul de nicotină din sânge. Mai mult, mierea diminuează simptomele de sevraj, ameliorează starea de iritabilitate și potolește dorinţa de a mânca – stări des întâlnite în rândul persoanelor care vor să renunţe la fumat.

Ghimbirul, sunătoarea şi ovăzul te ajută să te laşi de fumat

În acelaşi timp, plantele pot fi şi ele un bun aliat în astfel de momente. Specialiştii susţin că ghimbirul, ovăzul sălbatic şi sunătoarea sunt câteva dintre plantele recomandate persoanelor care vor să renunţe la acest viciu.

Astfel, ghimbirul are capacitatea de a reduce stările de vomă resimţite în special dimineaţa, în primele zile în care ai renunţat la ţigări. Se recomandă ca la micul dejun să adăugăm câteva picături de extract natural de ghimbir sau plantă proaspătă dată pe răzătoare într-un pahar de suc de fructe sau apă. Mai mult, ghimbirul poate fi adăugat în băutură ori de câte ori apare dorinţa de a aprinde o ţigară.

Sunătoarea are rolul de a calma stările de anxietate şi nervozitate des întâlnite în rândul persoanelor care doresc să renunţe la acest viciu. Specialiştii spun că ceaiul de sunătoare este recomandat să fie băut seara înainte de culcare, deoarece acesta are efect de calmare. Dacă e băut în timpul zilei, ne vom confrunta cu stări de moleşeală şi somnolenţă.

Ovăzul sălbatic este foarte eficient pentru refacerea echilibrului de vitamine din organism, extrem de afectat pe parcursul anilor în care am fost dependenţi de tutun. Specialiştii spun că vitaminele C, D şi E ajută la depăşirea simptomelor apărute atunci când renunţăm la ţigări, precum pofta excesivă de a fuma, diminuarea senzaţiei de gură uscată şi a stărilor de nervozitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”