7 pasi pentru o forma maxima

Unul dintre acesti pasi il reprezinta o alimentatie corecta.
  • Publicat:
7 pasi pentru o forma maxima
7 pasi pentru o forma maxima

Pentru a fi puternici in fata agresiunilor de tot felul, exista multiple strategii care incep cu o alimentatie corecta si sfarsesc cu un stil de viata pro sanatate. Iata cateva recomandari care fortifica sistemul imunitar si implicit intreg organismul, fara prea mult efort:

Sa ne pastram temperatura corpului constanta! Cum? Mentinand temperatura spatiului in care locuim la 22°C, purtand haine din materiale naturale si imbracandu-ne bine inainte de a iesi afara in frig. 

Sa  fim atente la igiena personala! E important sa ne spalam pe maini des cand suntem in spatii publice si sa aruncam imediat servetelul pe care il folosim atunci cand tusim sau stranutam.

Sa mancam echilibrat si sa consumam lichide! O dieta echilibrata, sanatoasa, bogata in fructe, legume si cereale in­tegrale, sustine sistemul imunitar. Hi­drata­rea va contrabalansa aerul uscat emis de aparatele de aer conditionat.

Sa practicam exercitii fizice si sa petrecem 1-2 ore in aer liber! Spatiile inchise si aglomerate favorizeaza trans­mi­te­rea germenilor, insa exercitiul fizic regulat ajuta sistemul imunitar sa lupte mai eficient impotriva lor.

Sa dormim 7-9 ore pe noapte! In timpul somnului, organismul se reface si isi intareste capacitatea de aparare.

Sa gandim pozitiv si sa incercam sa reducem stresul! Stresul si depresia pot reduce capacitatea de aparare a organismul, in timp ce gandurile pozitive si atitudinea joviala ne pot face sa ne simtim mai sanatoase.

Sa bem Actimel in fiecare zi! Consumat zilnic, in cadrul unei alimentatii diversificate si echilibrate si a unui stil de viata activ, Actimel ajuta sistemul natural de aparare.

Citeste si Corpul nostru ar breveta ziua de 25 de ore
                  Health news

Foto: SHUTTERSTOCK, GULIVER, RED DOT
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân