7 analize esentiale pentru sanatatea ta

  • Publicat:
7 analize esentiale pentru sanatatea ta
7 analize esentiale pentru sanatatea ta




Mamografia – Palpeaza-ti sanul pe tot parcursul unei luni (inainte de menstruatie, de ovulatie) pentru a depista cat mai rapid orice modificare la nivelul acestuia. Orice anomalie poate fi suta la suta diagnosticata prin acest tip de examinare radiologica. Mamografia este recomandata o data pe an, dupa 40 de ani.

Deficitul de nutrienti– Multe aspecte ale stilului de viata modern, de la stres la fumat si alcool, dezechilibreaza resursele de nutrienti. Prin urmare, un profil nutritional detaliat te poate orienta catre o dieta care sa mentina echilibrul perfect al organismului tau.

Grasimea – Atunci cand observi o schimbare dramatica de greutate, solicita un consult. Un supraponderal este supus riscului unor boli cardiace, diabet si chiar cancer. Insa si persoanele slabe, dar care nu fac sport, se pot confrunta cu un procent ridicat de grasime.
homocisteina  – Se formeaza prin eliminarea de proteine, iar acest proces poate afecta arterele si creierul. Cercetatorii au stabilit legatura intre cantitati mari de homocisteina si bolile cardiace. De aceea, este foarte important ca, macar o data pe an, sa-ti faci un set complet de analize.

Colesterol – O valoare crescuta este de obicei o mos­tenire genetica, dar alti factori de risc includ dieta bogata in grasimi si lipsa exercitiului fizic. Medicul de familie poate constata cresterea colesterolului pe baza unei analize de sange.

Tensiune – Bolile de inima sunt cele mai frecvente cauze generatoare de deces, hipertensiunea fiind unul din factorii majori de risc. Esti in pericol daca esti supraponderal, mananci sarat, nu faci exercitii sau exagerezi cu alcoolul.

Chlamidia – Daca nu este combatuta, poate duce la boli inflamatorii pelvine si chiar la infertilitate. Atentie! Este obligatoriu un control ginecologic la mai putin de 3 luni de cand ti-ai schimbat partenerul sexual. Testul Papanicolau trebuie facut cel putin o data pe an.





Foto: HEPTA










Urmărește CSID.ro pe Google News
Super safe pentru o casa super curata
Super safe pentru o casa super curata
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân