5 trucuri pentru a-ti recapata energia

In timpul unei zile de munca se intrampla sa ramai fara energie. Parca pur si simplu nu mai poti face nimic si trebuie sa te "incarci" cumva. Cei mai multi oameni se folosesc de mici trucuri pentru a face asta, dar de cele mai multe ori aceste trucuri nu
  • Publicat:
5 trucuri pentru a-ti recapata energia
5 trucuri pentru a-ti recapata energia

Respira corect!
Stresul sau dispozitia proasta sunt doar cateva dintre cauzele care ne afecteaza modul in care respiram. Cand respiri superficial, in plamani este inhalata numai o cantitate mica de aer. Prin urmare, organismul tau sufera din cauza lipsei de oxigen. Cand respiri profund si tragi cat mai mult aer in plamani, nivelul oxigenului din sange creste, toate organele si tesuturile sunt oxigenate adecvat. De aceea, pentru ca energia ta sa primeasca un impuls atunci cand ai nevoie, rezerva-ti 60 de secunde pentru a respira profund. Este o metoda simpla pentru ca o poti face oricand, oriunde. Pune-ti mana pe burta si inspira pe nas. Daca simti ca burta ta se umfla inseamna ca ai inspirat asa cum trebuie si ca ti-ai folosit plamanii la capacitatea lor normala. Expira pe nas.

Hidrateaza-ti organismul!
Daca bei o cantitate optima de apa pe zi iti vei hidrata organismul. Dar poti face asta si cu ajutorul alimentelor bogate in apa. Fructele reprezinta o buna alegere pentru ca pe langa faptul ca au un continut ridicat de apa, iti aduc si vitaminele si nutrientii care te ajuta sa iti refaci energia. Citricele si pepenele sunt fructele cu cel mai mare continut de apa. Poti manca si legumele cum sunt rosiile si castravetii.

Asculta muzica!
Stimuleaza-ti energia cu ajutorul muzicii. Cand asculti muzica cu un ritm alert, numarul  batailor inimii tale va creste si circulatia sangelui se va intensifica. Aceasta este cauza pentru care uneori iti vine sa dansezi cand asculti o melodie care-ti place, chiar daca esti obosita.

Mananca!
Daca mananci cateva migdale sau o banana, ii vei da organismului tau proteinele si carbohidratii de care are nevoie, mai ales seara, cand energia ta scade. Fructele iti dau energie iar anumite grasimi din nuci incetinesc procesarea glucozei din fructe. Carbohidratii cu un index glicemic scazut determina procesarea lenta a glucozei in sange si ajuta la mentinerea nivelului de energie echilibrat. Asta inseamna ca vei avea mai multa energie in intervalul de timp dintre mese.

Fa miscare!
Stand toata ziua la birou, in aceeasi pozitie, spatele, umerii si gatul iti vor amorti pentru ca sangele nu poate circula asa cum trebuie, iar acele zone nu primesc destul oxigen. Daca faci putina miscare in timp ce stai pe scaun, sangele oxigenat poate ajunge in zonele cu probleme. Tine picioarele fixate pe podea si usor departate. Ridica-ti bratele deasupra capului si intinde-le cat poti de mult, ca si cand cineva te-ar trage de maini. Stai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde si nu uita ca in tot acest timp sa respiri corect.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Dinti sensibili?
Dinti sensibili?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân