5 simptome care ar trebui sa te trimita la ginecologie

Există câteva semne care ar trebui să te trimită imediat la medicul ginecolog, despre acestea ne spune dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie.
  • Publicat:
5 simptome care ar trebui sa te trimita la ginecologie

Vizita la medicul ginecolog ar trebui să se întâmple anual, indiferent dacă există vreun simptom îngrijorător sau nu. Există însă şi câteva semne care ar trebui să te trimită ceva mai repede la medicul specialist. Care sunt acestea ne spune dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Modificările secreţiilor vaginale

Orice femeie are anumite secreţii vaginale şi acest lucru este normal. Atunci când însă se întâmplă ca acestea să se modifice în orice fel e semn că în organism, din punct de vedere ginecologic se întâmplă o modificare. Care cel mai bine ar fi sa fie investigată prin analize specifice de către medicul specialist. De cele mai multe ori, în aceste cazuri este vorba despre dereglări hormonale, dar poate fi vorba şi de o infecţie sau o inflamaţie ce necesită tratament specific.

Dureri în zona pelviană

Durerile în zona pelviană nu sunt normale, mai ales dacă implică o durată mai mare de timp. Ele pot însemna apariţia unui fibrom uterin, a unui chist pe ovare, patologii care în mod clar necesită intervenţia medicului ginecolog.

Sângerări între menstruaţii

Experimentarea de sângerări între menstruaţii trebuie obligatoriu să trimită femeia la medicul ginecolog. Nu încape nici un fel de îndoială şi nici nu este un simptom care trebuie neglijat. E drept că poate fi vorba numai despre o dereglare hormonală, dar în acelaşi timp, sângerările între menstruaţii pot însemna şi lucruri mult mai grave, mergând chiar până la cancerul de endometru. Sângerările e bine să fie investigate atunci când apar, de aceea trebuie să mergeţi la medic imediat la medic.

Balonări frecvente

Balonarea este un simptom ce poate ascunde destul de multe cauze. Printre acestea şi posibile probleme ale ovarelor. Dacă aţi înlăturat orice motiv de natură gastro-enterologică (cel mai adesea, sindromul colonului iritabil produce balonări frecvente), atunci este necesară şi o vizită la medicul ginecolog. O ecografie trans-vaginală poate vizualiza ovarele şi evidenţia dacă este sau nu vreo problemă cu acestea.

Modificări ale sânilor

Autopalparea este prima metodă pentru a identifica dacă se întâmplă ceva anormal în structura sânilor. La cea mai mică diferenţă faţă de normal pe care o observaţi, vizita la medicul ginecolog se impune. El este cel care decide dacă vă trimite la alt specialist sau dacă nu este cazul de investigaţii suplimentare.

 

Oricum ar fi, este bine să reţineţi că se impune vizita anuală la edicul ginecolog indiferent că este vorba despre simptome pe care le aveţi sau nu. De asemenea, orice semn care diferă de o situaţie normală trebuie să vă trimită la medicul specialist pentru investigaţii. Cu cât mai repede aveţi un diagnostic, cu atât mai rapid puteţi beneficia de tratamentul necesar. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
4 adevăruri despre carnea roşie
4 adevăruri despre carnea roşie
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”