5 recomandări pentru pacienţii cu cancer tiroidian în contextul pandemiei de coronavirus

Persoanele diagnosticate cu cancer de tiroidă trebuie să ţină cont de aceste recomandări pe durata pandemiei de COVID-19.
  • Publicat:
5 recomandări pentru pacienţii cu cancer tiroidian în contextul pandemiei de coronavirus

În această perioadă există multe nelămuriri cu privire la diverse afecţiuni oncologice, cu precădere asupra tratamentelor care ar trebui continuate, dar care întâmpină dificultăţi, din cauza creşterii numărului de cazuri COVID-19.

În cazul pacienţilor cu cancer de tiroidă există 5 recomandări generale ale British Thyroid Foundation, o organizaţie caritabilă dedicată susţinerii persoanelor cu tulburări tiroidiene.
 

Pacienţii care au finalizat tratamentul cancerului tiroidian

Pacienţii care au primit anterior un tratament pentru cancerul tiroidian, cum ar fi intervenţia chirurgicală, cu sau fără iod radioactiv, nu sunt consideraţi cu risc mai mare de infecţie cu SARS-CoV-2.

Pacienţii la care este planificată o intervenţie chirurgicală pentru cancer tiroidian

Chirurgia oncologică ar trebui să continue în prezent, deşi intervenţiile elective sunt anulate în multe spitale.

Terapia cu iod radioactiv

Pacienţii care aşteaptă terapia cu iod radioactiv pot constata că tratamentul lor este amânat. Deşi tratamentul în sine nu creşte riscul de infecţie, probleme ulterioare de protecţie împotriva radiaţiilor ar putea complica serios îngrijirea oricărui pacient care ulterior s-a simţit rău din cauza COVID-19. În majoritatea cazurilor, această terapie nu este urgentă şi poate fi întârziată în siguranţă.

Terapia de supresie a TSH

Pacienţii cu doze suprimate de tiroxină (adică au o ţintă TSH sub 0,1 mU/I) trebuie să continue cu doza lor actuală. Fiind o doză de supresie de levotiroxină, nu creşte riscul de infecţie cu SARS-CoV-2.

Pacienţii cu radioterapie anterioară

Pacienţii care au urmat tratament de radioterapie la nivelul gâtului pot avea un risc crescut de îmbolnăvire severă cu coronavirus şi trebuie să se autoizoleze la domiciliu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”