5 motive să bei un pahar cu apă imediat ce te trezești

Află care sunt beneficiile unui pahar cu apă consumat pe stomacul gol, imediat după trezire. Descoperă 5 motive convingătoare.
  • Publicat:
5 motive să bei un pahar cu apă imediat ce te trezești
Foto: shutterstock

Apa este lichidul vital care ocupă aproape 60% din compoziţia corporală. Ea ne protejează organele şi ţesuturile, transportă substanţele nutritive şi oxigenul către celule, asigură buna lubrifiere a articulaţiilor şi reglează temperatura corporală.

Din toate aceste motive, dar nu numai, este indicat să bei în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar plin cu apă.

Descoperă mai jos 5 beneficii ale consumului de apă pe stomacul gol.

Îţi curăţă stomacul

În special colonul are de câştigat de pe urma consumului unui pahar cu apă pe stomacul gol. Astfel, intestinele absorb mai uşor substanţele nutritive din alimentele consumate la micul dejun, dar este favorizată şi eliminarea toxinelor acumulate în ultimele ore.

Uşurează tranzitul intestinal

Da, la constipaţie ne referim! Chiar dacă multă lume apelează la cafea ca la un laxativ, apa este mult mai bună în acest sens, pentru că înmoaie materiile fecale şi uşurează astfel eliminarea lor. Iar un tranzit intestinal sănătos asigură buna funcţionare a digestiei şi previne balonarea, crampele, gazele și acumularea de kilograme.

Sprijină buna funcţionare a tuturor organelor

Apa este lichidul care hidratează corpul în profunzime, aceasta ajungând, literalmente, în fiecare celulă a corpului. De asemenea, apa consumată pe stomacul gol are un efect benefic şi asupra sistemului limfatic, prevenind astfel retenţia de lichide şi simptomele specifice asociate acestei probleme.

Creşte capacitatea de a lupta cu virusurile

Organismul are propriul sistem prin care îşi formează anticorpi împotriva multor agenţi patogeni, însă un mic ajutor nu strică niciodată. Iar acest ajutor poate consta într-un pahar cu apă băut pe stomacul gol, dimineaţa.

Mai multe studii au arătat că apa poate ameliora probleme precum durerile de cap sau cele musculare, artrita, aritmia cardiacă, bronşita, astmul, infecţiile de tract urinar, gastrita şi multe alte afecţiuni.

Îţi menţine sănătatea pielii

Hidratarea este esenţială pentru menţinerea elasticităţii pielii, iar apa este lichidul cel mai indicat în acest sens. Bea zilnic un pahar cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, iar pielea ta va fi mai strălucitoare, mai elastică şi mai luminoasă. Continuă „obiceiul” şi pe parcursul zilei: bea cel puțin 8 pahare cu apă, la intervale regulate de timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”