4 metode simple de a-ţi stimula imunitatea

Un organiim al cărui sistem imunitar funcţionează corect este un organism sănătos. Iată 4 modalităţi la îndemănâ pentru a-ţi stimula imunitatea.
  • Publicat:
4 metode simple de a-ţi stimula imunitatea

Un organism al cărui sistem imunitar funcţionează corect este un organism sănătos. Iată 4 modalităţi la îndemănâ pentru a-ţi stimula imunitatea.

Mănâncă grepfrut

Grepfruturile, mai ales cele cu sâmburi, pot stimula imunitatea, deoarece induc producerea de celule T, acele celule care joacă un rol esenţial în protecţia împotriva virusurilor şi bacteriilor din corp.

Alege calea naturală

Ne nştem cu imunitatea naturală, iar ea poate fi stimulată din primele zile prin alăptarea la sân. Prin laptele matern, bebeluşul primeşte de la mamă anticorpii necesari sistemului imunitar.

Stimulare pe termen scurt

Echinaceea – disponibilă sub formă de tablete, tinctură sau ceai – stimulează fagocitoza, adică digerarea de către fagocite a microorganismelor care invadează corpul uman. Planta are efect maxim când este luată pe perioade scurte, pentru a lupta împotriva infecţiilor recurente, aşa cum este guturaiul. Din acest motiv, evită să o iei pe termen lung.

Plante chinezeşti

Astragalus, de exemplu, stimulează activitatea sistemului imunitar, prin creşterea numărului de celule stem din măduvă şi limfă, stimulând dezvoltarea lor în celule imunitare active. Cercetările ştiinţifice sugerează că ea poate să declanşeze  activitatea celulelor imunitare, făcându-le să iasă din faza de „repaus”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Ghidul albirii dentare
Ghidul albirii dentare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”