27 de cazuri de coronavirus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

O veste proastă - alte 17 cadre medicale din România au fost depistate pozitiv la testul de infecţie cu noul coronavirus. Aceştia lucrează în Capitală la SUUB.
  • Publicat:
27 de cazuri de coronavirus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
27 de cazuri de coronavirus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, foto Shutterstock

Ministerul anunţă că au înregistrat noi cazuri de coronavirus atât la cadre medicale cât şi la pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Potrivit informaţiilor publicate de managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi.

Conform informaţiilor publicate de Ministerul Sănătăţii, de la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate. Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Pacienţii de la SUUB depistaţi pozitiv, au fost transferaţi în alte spitale

Deoarece la SUUB s-a observat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.
În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”