10 motive pentru care te dor sânii

Iată câteva posibile motive pentru care te dor sânii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 motive pentru care te dor sânii
Durerea de sâni poate fi destul de inconfortabilă în anumite perioade ale vieţii, mai ales când nu ştii care sunt motivele din spatele simptomelor. Iată câteva motive pentru care te-ai putea confrunta cu dureri ale sânilor.

Hormonii sunt de vină

Ţesutul mamar este foarte sensibil la schimbările hormonale, iar fluctuaţiile homonale pot cauza durerile de sâni. Dacă simţi că sânii sunt foarte sensibil în jurul ovulaţiei, menstruaţiei, sarcinii sau menopauzei, hormonii sunt vinovaţi de acest lucru.

Poţi avea un chist

Chisturile mamare sunt mici saci cu fluid produşi din cauza fluctuaţiilor de estrogen care pot apăre în interiorul sânilor şi pot fi destul de dureroşi. Un chist mamar este de cele mai multe ori foarte definit, ca un strugure sau un balon cu apă, în timp ce altele se simt mai ferme. Din fericire, chisturile mamare sunt benigne şi se retrag de la sine în câteva luni.

Ai sâni prea mari

Mărimea sânilor poate provoca adevărate dureri. Pacientele cu sânii prea mari simt o presiune atunci când îndepărtează sutienul. Un sutien sau o bustieră care să-ţi menţină sânii poate fi o alegere ideală pentru a scăpa de durerile de sâni.

Bei prea multă cafea

Îţi începi dimineaţa cu o cană de cafea? La prânz mai bei un ceai şi mănânci ciocolată la deser? Află că schimbările hormonale apar şi din cauza consumului de cofeină, care contribuie la durerile sânilor. Uneori medicii sugerează femeilor să renunţe la cofeină pentru a reduce simptomele.

Iei anticoncepţionale

Atunci când iei anticoncepţionale este posibil să te confrunţi cu dureri mamare, dar acesta este un semn că hormonii funcţionează corespunzător.

Te-ai lovit

Uneori factorii externi pot produce dureri la nivelul sânilor. Probabil te-ai lovit în timpul claselor de yoga sau poate pur şi simplu simţi o durere musculară în piept pe care o asociezi cu durerea sânilor, după un antrenament intens.

Eşti proaspătă mămică

Dacă abia ai născut, în primele două-cinci zile sânii încep să capete mai mult fluid, motiv pentru care se umflă. Dacă alăptezi frecvent, cantitatea de lapte din sâni se va regla, iar disconfortul va dispărea. Poţi aplica comprese reci pe sâni pentru a reduce umflăturile.

Bebeluşul nu suge corespunzător de la sân

Un alt motiv pentru care te pot durea sâni ţine de faptul că în timpul alăptării, bebeluşul nu reuşeşte să sugă cum trebuie, iar astfel tu nu ai parte de o experienţă confortabilă.

Te confrunţi cu mastita

Dacă eşti proaspătă mămică, probabil ai auzit de această afecţiune care prezintă o inflamaţie a ţesutului mamar şi care se poate transforma într-o infecţie. Astfel, te poţi confrunta cu dureri de sâni, roşeaţă, inflamaţii ş chiar temperatură şi simptome similare răcelii.

Cancer, în cazuri foarte rare

Durerile mamare sunt conectate cu cancerul de sân atunci când este în stare avansată, dar chiar şi aşa, durerea sânilor nu este provocată de cancerul mamar. Dacă te confrunţi cu acest disconfort, fă o vizită la cabinetul medicului pentru o examinare amănunţită.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”