Probleme in sfera genitala: pilulele, menstruatia si secretiile

Vorbim de doua afectiuni diferite care coexista in aceeasi arie anatomica, dar care necesita abordari terapeutice diferite.
  • Publicat:
Probleme in sfera genitala: pilulele, menstruatia si secretiile
Probleme in sfera genitala: pilulele, menstruatia si secretiile

De aceasta data, cititoarele noastre ne-au consultat in privinta unor probleme din sfera genitala. Scurgerile albe care dau mancarimi si usturimi, respectiv pilulele contraceptive si ciclul menstrual. Oan incearca sa le dea de cap.

Scurgeri albe, mancarimi si usturimi

„In urma cu 5 ani am nascut al doilea copil, iar dupa nastere, am observat ca am o scurgere alba cu mancarimi si usturimi. Am fost la ginecolog si mi-a spus ca am fibrom si ca sunt de operat, fibromul avand 4 cm. Am facut si testul citologic, dar am descoperit ca am si candida. Am facut tratament cu ovule vaginale si o crema locala (inclusiv sotul meu), dar fara rezultate favorabile. Ce pot sa fac?”

Vorbim de doua afectiuni diferite care coexista in aceeasi arie anatomica, dar care necesita abordari terapeutice diferite. Terapia fibromului o va stabili un chirurg sau medicul ginecolog. In ceea ce priveste infectia cu candida, sunt mai multe masuri igienice si terapeutice care trebuie respectate. Gasesti multe astfel de informatii pe www.ginecologie.ro. Succes!

Pilulele si menstruatia

„Ma numesc Paula si am 18 ani. Doresc sa va adresez o intrebare. Este normala intarzierea ciclului menstrual dupa stoparea de o luna a pilulelor contraceptive?”

Da, este normala intarzierea si resetarea ciclului menstrual, in conditiile in care anticonceptionalele impun anumite nivele hormonale. Mergi insa la ginecologul tau pentru a-ti intelege mai bine organismul, dar si pentru un control de rutina, foarte important cu siguranta.

Citeste si: Cervicita, inflamatia colului uterin


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”