Vrei sa afli cat vei mai trai? Un controversat test de sange iti da raspunsul!

Util sau sinistru? Cercetatorii spanioli au inventat un test de sange care poate determina momentul aproximativ al mortii unei persoane, masurand compozitia telomerilor - capetele cromozomilor - ce reprezinta unul dintre cei mai precisi indicatori ai ratei de imbatranire.
  • Publicat:
Vrei sa afli cat vei mai trai? Un controversat test de sange iti da raspunsul!
Vrei sa afli cat vei mai trai? Un controversat test de sange iti da raspunsul!

Util sau sinistru? Cercetatorii spanioli au inventat un test de sange care poate determina momentul aproximativ al mortii unei persoane, masurand compozitia telomerilor – capetele cromozomilor – ce reprezinta unul dintre cei mai precisi indicatori ai ratei de imbatranire.

Testul creat de oamenii de stiinta va fi disponibil in cateva luni si va costa 400 de lire.

Maria Blasco, de la Centrul National de Cercetare a Cancerului din Madrid este inventatoarea noului test. Aceasta declara ca testul va spune daca varsta biologica a unei persoane, data de lungimea telomerilor, este mai mica sau mai mare decat varsta cronologica.

Testul poate oferi o estimare a timpului pe care o persoana il are de trait, insa este acesta o idee buna sau doar un motiv in plus sa ne stresam?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân