Vitamina D, benefica pentru fertilitatea femeilor

Vitamina D ar putea fi benefica pentru femeile care nu pot ramane insarcinate, pentru ca aceasta vitamina ajuta la stabilizarea perioadelor regulate la femeile cu problemele de ovulatie.
  • Publicat:
Vitamina D, benefica pentru fertilitatea femeilor
Vitamina D, benefica pentru fertilitatea femeilor

Vitamina D ar putea fi benefica pentru femeile care nu pot ramane insarcinate, pentru ca aceasta vitamina ajuta la stabilizarea perioadelor regulate la femeile cu problemele de ovulatie, precizeaza cercetatorii americani. Specialistii au analizat 67 de femei care aveau probleme cu ovulatia sau care au fost diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic.

Oamenii de stiinta de la Societatea Americana pentru Medicina Reproducerii le-au facut diverse analize, iar in urma acestora au constatat ca doar sapte la suta dintre subiecti aveau un nivel normal de vitamina D in organism.

La peste 60 la suta dintre femei, specialistii au constatat ca nivelul de viatamina D era unul scazut, iar 27 la suta dintre femei aveau deficiente din punct de vedere clinic. Astfel, cercetatorii le-au sugerat acestor femei sa consume vitamina D pentru a le ajuta la stabilizarea perioadelor de ovulatie.

Lipsa acestei vitamine din organism poate duce la slabirea oaselor, iar in cele mai rare cazuri femeile gravide care au un nivel scazut de vitamina D in timpul sarcinii pot naste copii rahitici, sustin specialistii. Micul dejun, sustin oamenii de stiinta, este o sursa bogata in vitamina D, care poate fi gasit in margarina, ficat, ou si cereale.

Cartea saptamanii recomandata de CSIDIndrazneala de a spera, de Barack Obama

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Pastilele de slabit iti slabesc si inima
Pastilele de slabit iti slabesc si inima
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”