Vitamina C, recomandată de autorităţile din Shanghai pentru coronavirus

Guvernul din Shanghai recomandă administrarea intravenoasă de vitamina C pentru tratarea de coronavirus, însă metoda nu e confirmată.
Vitamina C, recomandată de autorităţile din Shanghai pentru coronavirus
FOTO: pixabay.com / Vitamina C, recomandată de guvernul din Shanghai pentru coronavirus
Un medic din Shanghai, China, recomandă vitamina C pentru tratarea infecţiei care provoacă boala COVID-19.
 
El spune că vitamina C administrată intravenos, în doză mare, de 4.000 până la 16000 mg pentru un adult, poate ameliora simptomele acestei boli, însă metoda nu a fost confirmată prin studii ştiinţifice de amploare.
 
 
Dr. Atsuo Yanagisawa, medic şi expert în terapie intravenoasă, precizează că administrarea de vitamina C intravenos este mai eficientă şi mai sigură decât pe cale orală.
 
Într-un comunicat emis de Spitalul Universităţii Xi'an Jiaotong, se precizează următoarele:
 
”Pe data de 20 februarie 2020, patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au avtut rezultate bune. Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale. Dozele crescute de vitamina C îmbunătăţesc nu doar nivelul antiviral, ci pot preveni şi ameliora afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute.”
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă