Unghiile cresc mai repede la mâini decât la picioare, mai repede la degetul mijlociu decât la celelalte

  • Publicat:
  • Actualizat:
Unghiile cresc mai repede la mâini decât la picioare, mai repede la degetul mijlociu decât la celelalte
Dacă credeai că unghiile de la mâini și de la picioare cresc toate în același ritm, iar o programare la un salon, o dată pe luna, pentru ambele, este suficientă, află că te-ai înșelat!
Unghiile de la mâini cresc de 4 ori mai repede decât cele de la picioare, iar unghia degetului mijlociu crește cel mai repede dintre toate cele de la mâini. În plus, dacă ești dreptace, unghia mijlociului de la mâna dreapta va crește mai repede decât cea de la mâna stânga. Dacă ești stângace, unghia mijlociului de la mâna stânga va crește cel mai repede.
Motivul pentru care ritmul de creștere al unghiilor diferă nu este pe deplin cunoscut, însă se pare că o legătură, cât de mică, o are și lungimea degetelor. Unghiile așezate pe degetele lungi cresc mai repede decât cele aferente degetelor mai scurte.
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
CSID implineste 5 ani!
CSID implineste 5 ani!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”