Un oraş mic din România are un spital nou de 63 milioane de euro

Oraşul Mioveni din Argeş are un spital nou şi modern evaluat la 63 milioane euro. Distruibuit pe 6 etaje, are 250 de paturi şi va fi dat în funcţiune curând.
  • Publicat:
Un oraş mic din România are un spital nou de 63 milioane de euro
Un oraş mic din România are un spital nou de 63 milioane de euro, foto 123rf.com

De curând a fost festivitatea de deschidere a noului Spital  Orăşenesc din Mioveni, judeţul Argeş. Acesta va fi deschis pacienţilor în curând şi reprezintă o investiţie de aproximativ 63 milioane de euro cu TVA, fonduri guvernamentale şi ale administraţiei publice locale şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 19541,24 metri pătraţi conform datelor puse de la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii.

Unitatea sanitară, dispusă pe 6 etaje, va furniza servicii medicale integrate, multidisciplinare pentru pacienţi şi va deservi peste 100.000 de persoane din zonă.
În structura spitalului sunt organizate secţii precum UPU, ATI, laborator de Radiologie şi Imagistică Medicală (RMN, CT, RX), Ambulatoriu de Specialitate, secţie de pediatrie, ginecologie, medicină internă, chirugie, neurologie, cardiologie medicină internă.

Proiectul spitalului a început acum 7 ani

Spitalul este dotat cu un bloc operator fomat din 3 săli de operaţie şi aparatură de înaltă performanţă. Există 250 de paturi. Proiectarea spitalului a început acum 7 ani. Mioveni are o populaţie estimată în 2011 la 32.000 de locuitori. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”