Un doctor chinez va efectua transplantul unui cap uman.

Un chirurg chinez afirmă că intenţionează să efectueze această operaţiune extrem de complicată.
  • Publicat:
Un doctor chinez va efectua transplantul unui cap uman.

Un chirurg chinez afirmă că intenţionează să efectueze această operaţiune extrem de complicată, notează Descoperă.

Anul trecut, lumea ştiinţifică a fost surprinsă după ce un chirurg italian, Sergio Canavero, a pretins că ar fi efectuat primul transplant din lume de cap uman. Acum, omolgul său chinez vrea să facă acelaşi lucru.

Ren Xiaoping a povestit într-un interviu că pregăteşte o echipă pentru a efectua operaţia, care va avea loc, portivit chirurgului, „când suntem gata.”

Planul operaţiei constă în două etape: prima etapă presupune secţionarea a două capete de corpurile lor şi apoi conectarea vaselor de sânge ale organismului donatorului decedat şi capul destinatarului. Echipa va insera, de asemenea, o placă de metal pentru a stabiliza gâtul şi apoi înmuierea terminaţiilor nervoase ale măduvei spinării într-o substanţă care va încuraja conectarea ei.

Medicul Ren a fost numit sarcastic de mass media „Dr. Frankenstein”. El a câştigat notorietate la începutul acestui an, după ce a pretins că a efectuat un transplant de cap la o maimuţă. În acest experiment, maimuţa a reuşit să supravieţuiască timp de 20 de ore înainte de a fi eutanasiată din motive etice.

Potrivit New York Times, mai mulţi oameni din China s-au oferit voluntari pentru transplantul de cap, printre aceştia şi Wang Huanming. Persoana are 62 de ani şi a fost paralizată de la gât în ​​jos în urmă cu şase ani.

„Sistemul chinez nu este transparent în nici un fel. Eu nu am încredere în deliberarea chineză despre bioetică sau politică. Se adaugă doze sănătoase de politică, mândrie naţională şi antreprenoriat şi este greu de înţeles ce se întâmplă acolo”, a scris Arthur Caplan, şef de etică medicală de la NYU Langone Medical Center, într-un articol de la Forbes.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Gustartianule, bine ai venit!
Gustartianule, bine ai venit!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”