Uleiul de usturoi ar putea reduce efectele adverse ale chimioterapiei

Potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul Food Science, uleiul de usturoi administrat pacienţilor care suferă de cancer şi urmează procedura de chimiorterapie ca metodă de vindecare ar putea ameliora efectele adverse ale acestui tratament agresiv. Atât chimioterapia cât şi radioterapia sunt metode eficiente împotriva cancerului, însă în acelaşi timp prezintă o serie de reacţii adverse cum ar fi anemia, oboseala , paloarea, dificultăţile în respiraţie, ritm cardiac accelerat, probleme cu circulaţia sângelui, apariţia unor punctuleţe de culoare roşie pe piele, culoare neobişnuită a scaunului, vomă, sângerare nazală sau gingivală etc., afecţiuni cauzate de scăderea dramatică a numărului de leucocite din sânge.
  • Publicat:
Uleiul de usturoi ar putea reduce efectele adverse ale chimioterapiei

Potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul Food Science, uleiul de usturoi administrat pacienţilor care suferă de cancer şi urmează procedura de chimiorterapie ca metodă de vindecare ar putea ameliora efectele adverse ale acestui tratament agresiv.

Atât chimioterapia cât şi radioterapia sunt metode eficiente împotriva cancerului, însă în acelaşi timp prezintă o serie de reacţii adverse cum ar fi anemia, oboseala , paloarea, dificultăţile în respiraţie, ritm cardiac accelerat, probleme cu circulaţia sângelui, apariţia unor punctuleţe de culoare roşie pe piele, culoare neobişnuită a scaunului, vomă, sângerare nazală sau gingivală etc., afecţiuni cauzate de scăderea dramatică a numărului de leucocite din sânge.

Având în vedere incidenţa din ce în ce mai mare a numărului de cazuri noi de cancer de la an la an, specialiştii au luat hotărârea să cerceteze diferite produse şi substanţe care ar putea avea efecte benefice asupra sănătăţii, în lupta grea cu cancerul.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Shandong din China au realizat un studiu pe şoareci de laborator, cărora le-au fost induse celule canceroase şi pe parcursul a 2 săptămâni, cât au fost supuşi chimioterapiei sau radioterapiei, le-a fost administrat ulei de usturoi în diverse doze. În acest mod, s-a descoperit că şoarecii trataţi cu ulei de usturoi nu au fost la fel de afectaţi precum cei care nu au primit acelaşi tratament. Mai exact, şoarecii trataţi nu au prezentat o scădere dramatică a numărului de leucocite, drept urmare au fost ţintite în special tumorile şi ţesuturile afectate, iar celulele sănătoase nu au fost cu nimic afectate, iar reacţiile adverse au lipsit cu desăvârşire.

Cu toate acestea, este însă prea devreme să fie pronunţată o concluzie definitivă în acest sens, mai ales că testele nu au fost realizate pe subiecţi umani. Cercetările viitoare vor demonstra totuşi dacă un astfel de remediu naturist i-ar putea scăpa pe bolnavii de cancer de cumplitul flagel numit chimioterapie.

Sursa: webmd.com


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân