Ulcerul, tratat cu un gel

Un gel capabil să "astupe" ulceraţiile de la nivelul stomacului a fost conceput de către o echipă de oameni de ştiinţă de la California University, Statele Unite.
  • Publicat:
Ulcerul, tratat cu un gel

Un gel capabil să „astupe” ulceraţiile de la nivelul stomacului a fost conceput de către o echipă de oameni de ştiinţă de la California University, Statele Unite.

Boala de care suferă o mare parte din populaţiile adulte, reprezintă apariţia unor ulceraţii la nivelul mucoasei stomacale, care crează disconfort şi dureri uneori insuprotabile. Tratamentele actuale nu conduc, de multe ori, la vinecarea bolii, ci doar ameliorează starea de sănătate a pacienţilor.

Însă gelul cercetătorilor americani se pare că face mult mai mult. Acesta are în compoziţia sa polimeri care îl fac gelatinos şi rezistent în mediul acid şi în plus aderă fără probleme la mucoasa stomacală, reuşind să declanşeze un proces de auto-regenerare.

Gelul se află încă în teste, însă rezultatele de până acum îi fac pe experţi să se simt optimişti cu privire la viitorul tratamentelor în domeniul gastroenterologiei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Laptele, alimentul universal
Laptele, alimentul universal
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”