Tips-uri de vară pentru bărbaţii nevoiţi să se îmbrace în costum

Vara este în toi, la fel şi evenimentele specifice acestui sezon, cum sunt nunţile, botezurile şi alte petreceri oficiale la care bărbaţii, vor nu vor, trebuie să se îmbrace la patru ace şi să arate impecabil. Dacă doamnele sunt mai avantajate din punct de vedere al vestimentaţiei pe timp de caniculă, acestea putând opta pentru o rochiţă vaporoasă, domnii sunt ceva mai ghinionişti şi trebuie să se conformeze purtând sufocantul costum. Fie că trebuie să ajungeţi la un eveniment special sau că sunteţi un bărbat al cărui job impune un dress-code office, iată câteva sfaturi care vă ajută să arătaţi şi să vă simţiţi lejer pe timp de vară, chiar şi într-un costum.
  • Publicat:
Tips-uri de vară pentru bărbaţii nevoiţi să se îmbrace în costum

Vara este în toi, la fel şi evenimentele specifice acestui sezon, cum sunt nunţile, botezurile şi alte petreceri oficiale la care bărbaţii, vor nu vor, trebuie să se îmbrace la patru ace şi să arate impecabil.

Dacă doamnele sunt mai avantajate din punct de vedere al vestimentaţiei pe timp de caniculă, acestea putând opta pentru o rochiţă vaporoasă, domnii sunt ceva mai ghinionişti şi trebuie să se conformeze purtând sufocantul costum.

Fie că trebuie să ajungeţi la un eveniment special sau că sunteţi un bărbat al cărui job impune un dress-code office, iată câteva sfaturi care vă ajută să arătaţi şi să vă simţiţi lejer pe timp de vară, chiar şi într-un costum.

În primul rând, hidrataţi-vă corespunzător. De preferat ar fi apa, însă şi berea poate fi un bun aliat (în afara locului de muncă). Apoi, purtaţi costume fabricate din materiale naturale, cât mai subţiri, şi purtaţi sacouri decupate, care se închid într-un nasture, pentru a permite aerului să pătrundă.

Costumele de culoare deschisă (gri, bleu) sunt de preferat în locul celor bleumarin închis sau negru, pentru că cele din urmă exemple atrag căldura din razele solare şi vor favoriza umezeala. 

Un alt sfat preţios: ţineţi la îndemână un pachet cu şerveţele sau o batistă, cu care să vă tamponaţi pe faţă în caz că transpiraţia îşi face apariţia.

Totodată, chiar dacă nu este tocmai dezirabil şi plăcut ochiului, piciorul fără şosete în pantofi vă poate menţine constantă temperatura corpului, însă nu comiteţi această imprudenţă decât dacă ştiţi că ţineţi un discurs stând în picioare iar şansele ca acest mic detaliu să fie observat sunt minime.

În ultimul rând, şi probabil ceea ce fac aproape toţi bărbaţii,  renunţaţi la sacou, chiar dacă nu e tocmai elegant, însă e mai comod şi vă poate scuti de eventualele situaţii penibile când corpul arată ca scos de sub duş.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân