Te doare capul? Soluţia e chiar în frigiderul tău!

Oamenii de ştiinţă cred că deţin secretul care va elibera milioane de oameni de nesuferitele migrene: ardeiul iute. Mai exact uleiul de ardei iute aplicat pe zona dureroasă, care la contactul cu pielea eliberează capsaicină, un compus din seminţele de ardei iute care favorizează creşterea fluxului sangvin în zona afectată prin activarea substanţei CGRP.
  • Publicat:
Te doare capul? Soluţia e chiar în frigiderul tău!

Oamenii de ştiinţă cred că deţin secretul care va elibera milioane de oameni de nesuferitele migrene: ardeiul iute.

Mai exact uleiul de ardei iute aplicat pe zona dureroasă, care la contactul cu pielea eliberează capsaicină, un compus din seminţele de ardei iute care favorizează creşterea fluxului sangvin în zona afectată prin activarea substanţei CGRP.

Deşi este o problemă atât de frecventă, nu s-au putut găsi formule de medicamente care să combată banalele dureri de cap.

Singurele alternative pentru ameliorarea migrenelor sunt medicamentele care îngustează vasele de sânge din creier, astfel încât să dispară măcar parţial senzaţia de durere sau injecţiile cu botox, care au rol preventiv în apariţia durerilor de cap şi care sunt folosite în special la pacienţii cu forme severe de migrene.

Un medicament pe bază de ardei iute ar putea fi soluţia mult aşteptată atât de către medici, cât şi de către milioane de persoane care se confruntă cu această problemă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”