Sulfiţii din alimente şi băuturi, un pericol pentru creier şi stomac!

Sulfitii din caisele uscate, legume sau vinul alb pot declansa grave probleme astmatice, indiferent daca inainte sau nu sufereai de acestea. In sfarsit, a mai reiesit ca utilizarea lor conduce la diminuarea vitaminei B1, ceea ce ii face nerecomandabili pentru producatorii de carne.
  • Publicat:
Sulfiţii din alimente şi băuturi, un pericol pentru creier şi stomac!

Sulfitii pot ataca ataca sistemul nervos si osos, rinichii si stomacul. Fara a reprezenta un risc pentru cei mai multi dintre noi, sulfitii reprezinta totusi un pericol pentru unele persoane.

Uniunea Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii au studiat efectul lor potential asupra organismului uman si au tras o serie de concluzii deloc imbucuratoare. Sulfitii nu sunt cancerigeni, nu modifica ADN-ul, nu afecteaza fecunditatea, insa ingerati in doze mari au o influenta asupra sistemului nervos, osos si al rinichilor, după cum relatează specialiştii de la testecomparative.ro.

De asemenea, conduc la dureri de stomac si stari de voma. Sulfitii din caisele uscate, legume sau vinul alb pot declansa grave probleme astmatice, indiferent daca inainte sau nu sufereai de acestea. In sfarsit, a mai reiesit ca utilizarea lor conduce la diminuarea vitaminei B1, ceea ce ii face nerecomandabili pentru producatorii de carne.

Exista multe tipuri de sulfiti, iar litera „E” de pe ambalaje ne face sa-i recunoastem usor, ei fiind cuprinsi intre E 220 si E 228, mai putin E 225. Sunt printre cei mai utilizati conservanti (insa in anumite limite clare), deoarece previn aparitia micro-organismelor si a mucegaiului.

Insa surpriza!!! Anumiti producatorii ii folosesc, de asemenea, pentru inchiderea la culoare a unor produse. La carne sulfitii sunt utilizati mai ales pentru a spori culoarea rosie a acesteia, care reprezinta „garantia fragezimii si a savorii”. De fapt ei contribuie nemijlocit la o lipsa a prospetimii si, implicit, la dezinformarea consumatorilor.

Concluzia oamenilor de stiinta: pentru cei mai multi dintre noi sulfitii din alimente nu reprezinta nici o problema, insa pentru unii da.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”