Slăbim, dar ne îngrășăm la loc. Care sunt cauzele? 4 motive care duc la efectul yo-yo

  • Publicat:

Descoperă 4 motive pentru care slăbim, dar ne îngrășăm la loc. Peste 95% dintre cei care slăbesc pun la loc kilogramele pierdute în câteva luni.

Cercetătorii au analizat mai îndeaproape acest aspect al dietelor şi au descoperit 4 cauze principale pentru care ne îngrăşăm mult mai repede decât am dat jos kilogramele nedorite.

Iată 4 motive pentru care slăbim, dar ne îngrășăm la loc.

Ținem diete stricte 

Multe persoane adoptă cure de slăbire stricte, se privează de numeroase alimente şi, astfel, de vitamine, minerale şi grăsimi care susţin procesul metabolic. Astfel, odată ce îşi vor fi atins scopul – acela de a slăbi –, organismul lor va fi suprasolicitat de avalanşa de alimente (și calorii), iar kilogramele se vor depune rapid.

Dormim prea puțin 

Programul încărcat, grijile financiare şi stresul de la locul de muncă pot duce la insomnie, care este un cunoscut factor de risc atât în apariţia bolilor cardiovasculare, cât şi a obezităţii, ca urmare a tendinţei de a înfuleca pe timp de noapte, în lipsa somnului.

Suntem prea stresați

Ce-i prea mult strică, iar acest lucru este valabil şi în cazul stresului. Cu cât ne stresăm mai mult, cu atât se eliberează cantităţi mai mari de cortizol, hormon care ne „împinge” să mâncăm mai mult şi mai nesănătos. Încercaţi tehnicile de antrenare a respiraţiei sau faceţi yoga, care vă pot ajuta să scăpaţi în mare măsură de stresul acumulat.

Probleme medicale

Afecţiunile tiroidiene, menopauza, andropauza sau dezechilibrele hormonale pot fi cauze pentru care redobândim în scurt timp kilogramele de care cu greu am scăpat. Tratamentul personalizat, recomandat de medicul specialist, şi o dietă echilibrată sunt căile de urmat în obţinerea greutăţii ideale.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”