Sfaturi utile pentru recoltarea de celule stem la nastere

Exista banci de celule stem care stocheaza sangele ombilical integral si banci care pastreaza doar celulele stem. Insa, avantajele stocarii exclusiv a celulelor stem sunt multiple: unitatea este pregatita pentru transplant si poate fi folosita imediat, are un numar redus de globule rosii
  • Publicat:
Sfaturi utile pentru recoltarea de celule stem la nastere
Sfaturi utile pentru recoltarea de celule stem la nastere
Exista banci de celule stem care stocheaza sangele ombilical integral si banci care pastreaza doar celulele stem. Insa, avantajele stocarii exclusiv a celulelor stem sunt multiple: unitatea este pregatita pentru transplant si poate fi folosita imediat, are un numar redus de globule rosii – deci riscul de incompatibilitatii intre donator si primitor scade, contine o cantitate mai mica de DMSO (o substanta cu care sunt tratate celulele pentru a-si pastra calitatile in timpul congelarii).

Iata cateva sfaturi utile de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va hotarati sa alati la o banca de celule stem:

  • Solicitati o intalnire cu reprezentantii bancii de celule stem si intrebati tot ceea ce vreti sa stiti.
  • Unele banci de celule stem ofera kitul de recoltare gratuit.
  • Recoltarea unitatii de sange se face la nastere de catre medicul obstretician (majoritatea sunt instruiti), fara durere nici pentru mama nici pentru bebelus, fiind o prodocedura neinvaziva.
  • Sunt indicate anumite analize de sange si teste virusologice si bacteriologice pentru mama (HIV, HTLV, HBV, HVC, sifilis).
  • Imediat dupa nastere, trebuie contactata banca cu care s-a semnat contractul. Unitatea trebuie sa fie transportata si procesata in mai putin de 48 de ore de la recoltare. Congelarea se realizeaza imediat dupa procesare si se stocheaza minimum 20 de ani (cea mai veche unitate de celule stem este stocata de 20 de ani in SUA). Celulele stem se depoziteaza in containere cu azot lichid la o temperatura de minus 197 grade Celsius.
  • La o scurta perioada de la nastere se elibereaza un certificat de stocare a celulelor stem.
  • Plata se poate face integral sau esalonat. O medie a preturilor de pe piata este de aproximativ 1.500 Euro.

Citeste si: Celulele stem – o sansa in plus pentru sanatate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Combate gripa cu Proprolis si Aloe Vera
Combate gripa cu Proprolis si Aloe Vera
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”