SECS: „Nu uita de protecţie în vacanţa de iarnă!”

Oamenii întreţin în vacanţă mai multe contacte sexuale şi tind să uite de contracepţie, atrage atenţia Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală din România (SECS), recomandând utilizarea metodelor contraceptive eficiente.
  • Publicat:
SECS:

Oamenii întreţin în vacanţă mai multe contacte sexuale şi tind să uite de contracepţie, atrage atenţia Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală din România (SECS), recomandând utilizarea metodelor contraceptive eficiente.

Vacanţa înseamnă relaxare şi distracţie dar şi un moment în care, feriţi de stresul activităţilor cotidiene, oamenii întreţin mai multe contacte sexuale decât în mod obişnuit şi uită de multe ori de contracepţie, transmite SECS.

Prin intermediul campaniei „Planifică Neprevăzutul!”, ONG-ul recomandă utilizarea continuă a metodelor contraceptive eficiente şi în perioada vacanţei, iar în cazul în care acestea fie lipsesc, fie eşuează, contracepţia de urgenţă trebuie să fie la îndemână.

Potrivit cercetării Emergency Contraception Study, realizată la începutul anului în rândul a 500 de românce cu vârste între 16 şi 49 de ani, femeile din România au, în medie, 38 de contacte sexuale neprotejate pe parcursul unui an, iar aproape jumătate dintre ele se expun riscului apariţiei unei sarcini nedorite folosind metode cu risc mare de „accident”, îndeosebi metoda retragerii şi metoda calendarului.

„Contracepţia de urgenţă este singura metodă care, utilizată în maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini. Eficienţa metodei este de 95 la sută dacă este administrată în primele 24 de ore de la «accident» şi scade la 85 la sută la 24 – 48 de ore şi la 58 la sută în intervalul 49 – 72 de ore”, explică Mirela Popa, medic primar obstetrică-ginecologie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”