Se pregăteşte vaccinul anti gripă 2019/2020. Produs românesc

Institutul Cantacuzino a început pregătirea pentru producţia de vaccin gripal. An de an românii sunt îndemnaţi să evite complicaţiile gripei, prin vaccin.
  • Publicat:
Se pregăteşte vaccinul anti gripă 2019/2020. Produs românesc
Se pregăteşte vaccinul gripal pentru sezonul rece. Produs românesc, foto 123rf.com

Deşi ne bucurăm de căldură şi de vacanţa de vară, virusurile gripale nu se vor lasă aşteptate o dată cu debutul sezonului rece. Vaccinarea anti gripală reprezintă o metodă sigură pentru a evita riscurile ce pot fi provocate de gripă. Categoriile de risc sunt gravid, persoane de vârsta a treia, dar şi persoane ce suferă de boli cronice. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.
 
O echipă formată din operatori recent integraţi în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învăţare a procedurilor şi etapelor de producţie, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanţă necesar, şi va fi coordonat de specialişti ai institutului.
Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranţă şi calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanţă pentru sănătatea publică.

Noi echipe de cercetători, biologi, medici dar şi noi echipamente performante

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Institutului Cantacuzino, de la începutul acestui an, 100 de posturi de cercetător, medic, biolog, biochimist, farmacist, inginer şi personal administrativ au fost scoase la concurs de Institutul Cantacuzino. Ministerul Apărării Naţionale a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de producţie ale institutului, atât prin achiziţionarea de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, cât şi prin reabilitarea şi consolidarea infrastructurii existente.
 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân