Sase remedii pentru combaterea oboselii

Persoanele deshidratate sunt lipsite de energie. Abuzul de cafea creeaza stari de agitatie.
  • Publicat:
Sase remedii pentru combaterea oboselii
Sase remedii pentru combaterea oboselii

Persoanele deshidratate sunt lipsite de energie. Abuzul de cafea creeaza stari de agitatie

Stilul de viata extrem de solicitant poate fi combatut prin cateva metode de relaxare, care ajuta la revigorare, sustin specialistii de la publicatia bitanica „The Sun”. Astfel, este indicat ca atunci cand obo¬seala atinge o intensitate maxima, persoanele afectate sa isi foloseasca simturile, iar cel mai indicat este cel al mirosului.

Esentele puternice, cum ar fi cele de menta, ajuta la revigorarea intregului organism.

Studiile anterioare au demonstrat ca mirosurile puternice alunga cu aproximativ 15 la suta din oboseala si maresc vigilenta cu o treime. Totodata, specialistii de la „The Sun” precizeaza ca si o alimentatie bogata in carbohidrati, cum ar fi pastele, este foarte benefica, deoarece acestia blocheaza eliminarea glucidelor din sange, iar eliberarea gradata a energie din organism ajuta la diminuarea starii de oboseala si te tine cat mai mult timp treaz.

Alte preparate care ajuta la conservarea energiei mai sunt cartofii copti, spaghetele dar si toate mancarurile italienesti, care sunt contin in mare parte carbohidrati.

Somnul de 15 minute ajuta la incarcarea bateriilor

Pentru a face fata cu bine zilelor obositoare este indicat ca, odata ajuns acasa, sa atipesti pentru cel mult 15 minute, pentru ca o astfel de relaxare ajuta organismul sa reziste si treburilor gospadaresti. Daca sfertul de ora este depasit, persoanele care recurg la o astfel de relaxare se vor trezi si mai obositi.

Un alt remediu pentru combaterea oboselii este o cana de cafea pe zi, dar abuzul de acest produs duce la crearea unei stari de agitatie permanenta, putand avea ca efect pierderea calitatii somnului. „The Sun” precizeaza ca studiile anterioare arata ca si simplul mirosit al boabelor de cafea duce la dezmortirea simturilor.

Exercitiile ocupa si acestea un loc important in lupta impotriva oboselii. Astfel, este recomandat ca persoanele cu un program destul de incarcat sa isi faca un abonament la o sala de fitness, pentru ca miscarea ajuta atat la o mai buna circulatie a sangelui, dar si la oxigenarea plamanilor.

Cateva minute de miscare in fiecare dimineata ofera organismului puterea de a face fata unei zile destul de incarcate. Apa combate si ea oboseala, pentru ca persoanele deshidratate au un nivel scazut de energie, sustine publicatia britanica.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”