Rimelul ataca ochii

Oftalmologii avertizeaza ca periuta mascarei este foarte aspra si provoaca leziuni globului ocular.
  • Publicat:
Rimelul ataca ochii
Rimelul ataca ochii

Oftalmologii avertizeaza ca periuta mascarei este foarte aspra si provoaca leziuni globului ocular. Creionul dermatograf provoaca iritatii ale pielii din jurul ochilor

Medicii atrag atentia ca rimelul este foarte periculos pentru globul ocular. Mai mult, oftalmologii spun ca afectiunile provocate de acest tip de machiaj pot duce chiar la pierderea vederii. „Este foarte important ca periuta rimelului, care este destul de aspra, sa nu atinga globul ocular, pentru ca aceasta provoaca leziuni.

Aceste leziuni pot duce la pierderea vederii ochiului afectat. Pe langa faptul ca globul ocular este zgariat, acesta mai poate dezvolta si anumite ciuperci care apar din cauza substantelor pe care le contine mascara, lucru care poate duce la pierderea definitiva a ochiului”, afirma prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie Bucuresti.

Specialistii precizeaza ca atingerea globului ocular cu periuta rimelului provoaca ulceratii grave, care netratate la timp duc la aparitia complicatiilor. De asemenea, folosirea unui astfel tip de machiaj de mai multe persoane favorizeaza aparitia ciupercilor la nivelul ochiului.

„Prin folosirea de mai multe persoane a aceluiasi machiaj se favorizeaza transmiterea de conjunctivita de la o persoana la alta. Este un lucru personal, la fel ca si lenjeria intima. Fiecare avem diferiti microbi care raman pe acea periuta, iar prin imprumutarea ei se favorizeaza aparitia bolilor la nivelul ochiului”, precizeaza prof. dr. Monica Pop.

Specialistul mentioneaza ca bolile ochiului trebuie tratate de un medic de specialitate. „Fiecare afectiune trebuie tratata adecvat, in urma unor analize ale secretiei conjunctivale, care se fac in laboratoare speciale. Tratarea infectiilor la nivel ocular se face cu ajutorul picaturilor speciale, medicamentos sau cu perfuzii, in functie de cat de grava este afectiunea”, sustine prof. dr. Monica Pop.

Substanta din rimel produce iritatii ale pielii

Medicii dermatologi precizeaza ca pielea din jurul ochiului este foarte sensibila, iar in contact cu substanta din rimel aceasta se irita. „Reactiile adverse nu apar imediat. In cazul iritatiilor pielea se inroseste si devine aspra.

Cele mai daunatoare mascara sunt cele water proof, pentru ca acestea se curata foarte greu”, afirma dr. dermatolog Carmen Curea de la Spitalul „Colentina” din Capitala. Specialistul atrage atentia ca folosirea creionului dermatograf duce la sensibilizarea pielii din jurul ochiului, tinand cont ca acesta contine aceleasi substante ca si mascara.
 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”