Pulse, dispozitivul care te atenţionează când eşti tentat să-ţi atingi faţa. VIDEO

Specialiştii de la NASA au creat un pandantiv care vibrează atunci când purtătorul încearcă să-şi atingă faţa cu mâinile. Astfel se reduce riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
  • Publicat:
Pulse, dispozitivul care te atenţionează când eşti tentat să-ţi atingi faţa. VIDEO
Credit photo: Lisa Harbottle

Echipa de ingineri NASA de la Jet Propulasion Lab a inventat un dispozitiv care atenţionează purtătorul atunci când este pe cale să îţi atingă faţa cu mâinile. Invenţia este extrem de utilă, mai ales în contextul numărului imens de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, aproape 12 milioane la nivel mondial la momentul actual. Potrivit Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology, o persoană îşi atinge faţa de cel puţin 23 de ori pe zi, fără ca măcar să fie conştientă de acest gest.

Acest obicei creşte riscul de a contracta diverse virusuri sau bacterii, mai ales dacă mâinile nu sunt igienizate cu apă şi săpun sau cu soluţie dezinfectantă cu alcool.

Inginerii NASA au creat un pandantiv numit Pulse, care este echipat cu un senzor de proximitate, un motor de mărimea unei monede şi o baterie de trei volţi. Atunci când purtătorul este pe cale să îşi atingă faţa, pandantivul începe să vibreze, avertizându-l astfel că se pune în pericol.

Vibraţia este mai puternică pe măsură ce mâinile se apropie mai mult de faţă

Scopul acestui device este de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, care a infectat deja aproape 12 milioane de persoane la nivel mondial.

Chiar dacă este eficient, dispozitivul Pulse nu va fi distribuit pe scară largă, ci serveşte doar ca prototip şi oricine poate consulta schema produsului, astfel încât gadgetul să poată fi realizat de oricine doreşte, fie el om obişnuit sau companie care vrea să înceapă producţia în serie.

„Sperăm că alte companii sau persoane fizice vor replica sau îmbunătăţi dispozitivul Pulse, iar acesta va deveni accesibil pentru distribuire”, a transmis NASA.

O altă echipă de ingineri australieni a încercat în luna martie să inventeze un device cu acelaşi scop. Mai precis, inventatorii sugerau că inserarea a 4 magneţi de mici dimensiuni în interiorul nasului ar împiedica purtătorul să-şi mai atingă nasul cu mâinile murdare, dar proiectul nu a avut parte de succes.

Spălatul mâinilor cu apă şi săpun, folosirea soluţiilor dezinfectante, purtarea măştii şi distanţarea fizică sunt însă cele mai importante măsuri de protecţie pe care le poţi lua pentru a preveni infecţie cu noul tip de coronavirus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”