Cauza impotenței la care bărbații nu se așteaptă. Medic: Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați

Unul din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani se confruntă cu disfuncţii erectile ca urmare a unor afecţiuni netratate, printre acestea fiind problemele coloanei vertebrale.
  • Publicat:
Cauza impotenței la care bărbații nu se așteaptă. Medic: Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați
Foto: Shutterstock

Problemele de disfuncţie erectilă sunt „jenante” pentru mulţi bărbaţi, dar după ce medicul le pune diagnosticul se comportă „normal”.

Potrivit medicilor, durerea de spate pe care mulţi o ignorăm poate avea corespondent ginecologic, urologic sau digestiv.

Aproximativ unul din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani se confruntă cu disfuncţii erectile ca urmare a unor afecţiuni netratate, printre acestea fiind problemele coloanei vertebrale, spune dr. Ion Manea, specialist în domeniu.

„Mai întâi sunt şocaţi, apoi devin frustraţi şi evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viaţa de cuplu. Aşa procedează cea mai mare parte dintre bărbaţii care ajung să se confrunte cu disfuncţii erectile după prima tinereţe. Dar, după ce li se explică faptul că, de multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecţiuni de care suferă persoanele respective, devin cooperanţi”, a mai spus specialistul.

Medicul a explicat că odată rezolvată cauza durerii de spate, dispare și problema disfuncției erectile.

„La primele semne de impotenţă este indicat şi un control ortopedic, pentru că articulaţiile bazinului pot fi de vină. E vorba de rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratată sau de o complicaţie postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare”, a arătat medicul.

Pe lângă afecţiunile coloanei, de vină pentru disfuncţiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar şi unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar şi în România, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflectă direct în numărul naşterilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 100 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân