Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă. Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un hamac muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.
  • Publicat:
Probleme cu vezica? Stimularea electrică poate fi cheia în ameliorarea simptomelor

Potrivit rezultatelor unei cercetări ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, stimularea electrică a nervului tibial poate reduce simptomele specifice în caz de vezică hiperactivă.

Procedura este una complet nedureroasă şi constă în introducerea unui ac subţire în gleznă, la capătul căruia este ataşat un electrod, şi care va parcurge o traiectorie bine stabilită până în apropierea nervului tibial, provocând impulsuri electrice care stimulează celulele nervoase din măduva spinării, regiune care controlează funcţiile planşeului pelvin, zonă descrisă ca un „hamac” muscular ce susţine vezica urinară şi uterul.

Pentru cei 29 de subiecţi care au participat la studiul oamenilor de ştiinţă americani, observaţiile la finalul cercetării arată în felul următor: frecvenţa urinărilor a scăzut cu aproape 30%, nocturia (nevoia de a urina des în timpul nopţii) s-a redus cu 40% iar episoadele de incontinenţă urinară au dispărut complet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”