Vitamina care stimulează corpul să producă anticorpi. Fără ea, sistemul imunitar va fi foarte slăbit

  • Publicat:
  • Actualizat:
Vitamina care stimulează corpul să producă anticorpi. Fără ea, sistemul imunitar va fi foarte slăbit
Foto: Pexels

Lipsa de vitamina B6 principala cauză a slăbirii sistemului imunitar şi a anemiei. În plus, crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. 

Vitamina B6 este numită şi piridoxină şi face parte din complexul de vitamine B. Majoritatea categoriilor de molecule din corpul omenesc depind de vitamina B6 (aminoacizii şi acizii nucleici – elemente indispensabile pentru formarea celulelor).

Această vitamină favorizează şi activitatea sistemului nervos prin faptul că ea contribuie la producerea serotoninei, melatoninei, adrenalinei, adică molecule necesare sistemului nervos pentru a transmite mesaje de la un nerv la altul.

La nivelul sistemului sangvin, vitamina B6 este implicată în procesul de transformare a fierului în hemoglobină şi în producerea globulelor roşii şi a anticorpilor.

Prin urmare, lipsa de vitamina B6 este principala cauză a slăbirii sistemului imunitar şi a anemiei. Piridoxina reduce homocisteina, care este un factor de risc în afecţiunile cardiovasculare.

De asemenea, este benefică în cazul femeilor care suferă din cauza problemelor menstruale, inclusiv de sindromul premenstrual, deoarece reduce sau elimină simptome specifice, precum irascibilitatea, oboseala, durerile de cap, de stomac, de spate.

Printre alimentele bogate în această vitamină se numără avocado, bananele, ardeiul, broccoli, cartofii, conopida, mazărea, morcovii, sparanghelul, carnea de pui, de curcan, de vită, de porc, peştele şi ouăle.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”