Poveştile bolnavilor de lupus în 21 de minute

Lupus, Marele Imitator, este boala care afectează în jur de 10.000 de români şi familiile lor. Este boala care a fost subiect de serial "Dr. House" şi care dă coşmaruri medicilor din întreaga lume.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Poveştile bolnavilor de lupus în 21 de minute
Sursa foto: shutterstock

Lupus, Marele Imitator, este boala care afectează în jur de 10.000 de români şi familiile lor. Este boala care a fost subiect de serial „Dr. House” şi care dă coşmaruri medicilor din întreaga lume. Dar pacienţii nu vor să se lase doborâţi de această boală şi luptă pentru locul lor în societate, pentru normalitate şi pentru viaţă.

Lupusul, boala care a ajuns să afecteze zeci de mii de români

Chiar dacă în ultimii ani boala lupus şi simptomele acesteia au devenit tot mai cunoscute publicului,  atât datorită contribuţiei presei, cât şi a internetului, reprezentarea corectă, reală a consecinţelor acestei boli pentru pacienţii cu acest diagnostic rămâne încă greu de imaginat pentru cineva care nu s-a confruntat personal, sau prin experienţa unor apropiaţi cu această boala.

De aceea, înţelegerea superficială a acestor consecinţe -care se răsfrâng asupra tuturor aspectelor vieţii persoanei cu lupus-  atrage după sine naşterea unor prejudecăţi ori abordarea neadecvată a problemelor acestora, agravând de multe ori suferinţa lor.

Considerând că, mai mult decât orice cuvinte, redarea unor situaţii concrete, reale din viaţa pacienţilor cu lupus ar putea aduce în mintea publicului o imagine corectă a provocărilor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a modului în care acestea reuşesc să le facă faţă, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune şi Asociaţia Lupus România, cu sprijinul GSK Romania, au realizat un scurt metraj inspirat de personaje şi situaţii reale: poveştile a patru oameni – o adolescentă, un bărbat, o femeie matură şi o alta mai tânără –  aflaţi în stadii diferite ale bolii şi întâmpinând aspecte diferite ale vieţii cu lupus – adolescenţă, iubire, maternitate, profesie, viaţa casnică, proiecte şi vise personale.

Vă invităm să-l urmăriţi şi timp de 21 de minute să fiţi alături de personajele care spun poveştile reale ale pacienţilor cu lupus.

Citește și: Simptomele lupusului, boala cu o mie de fețe frecvent diagnosticată greșit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”