Porumbul previne diabetul

Porumbul este recunoscut pentru efectul benefic asupra inimii, fiind o sursă inestimabilă de nutrienti, printre care tiamina (vitamina B1), acidul pantotenic B5, acidul folic, fibrele, vitamina C, fosforul şi manganul.
Porumbul previne diabetul

Porumbul este recunoscut pentru efectul benefic asupra inimii, fiind o sursă inestimabilă de nutrienti, printre care tiamina (vitamina B1), acidul pantotenic B5, acidul folic, fibrele, vitamina C, fosforul şi manganul.

Un grup de cercetători coreeni a descoperit recent că antocianinele prezente în porumbul purpuriu care creşte în Peru şi Chile pot preveni instalarea unei complicaţii grave a diabetului, nefropatia diabetică.

Aceasta apare din cauza concentraţiei mari de glucoză din sânge şi poate ajunge până la insuficienţă renală.

 

Pericolul din vestiarul de sport
Pericolul din vestiarul de sport