Plasturele care ţine la distanţă ţânţarii

Pentru că suntem în plin sezon al ţânţarilor iar spray-urile existente în comerţ au un miros destul de greu de suportat, oamenii de ştiinţă au pus la cale o nouă metodă prin care ne putem proteja pielea (şi urechile) de nesuferitul bâzâitor al verii.
  • Publicat:
Plasturele care ţine la distanţă ţânţarii

Pentru că suntem în plin sezon al ţânţarilor, oamenii de ştiinţă au pus la cale o nouă metodă prin care ne putem proteja pielea (şi urechile) de nesuferitul bâzâitor al verii.


Plasturele Kite Path, inventat de specialiştii de la Fundaţia Bill and Melinda Gates şi de către cei de la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, promite că ne va face invizibili pentru 48 de ore în lupta cu pişcăturile de ţânţari.

Mai precis, odată aplicat plasturele, care împiedică ţânţarul să identifice sursa dioxidului de carbon (adică noi, oamenii), vom deveni invizibili iar insectele se comportă ca şi cum nu ne-ar vedea.

Cea mai bună veste în privinţa acestui plasture: nu este toxic, spre deosebire de alte produse destinate eliminării insectelor.

Potrivit inventatorilor, ingredientul activ din acest plasture, care nu a fost încă dezvăluit, este considerat sigur de către FDA (Food and Drug Administration) şi poate fi utilizat chiar şi de către copii sau femeile însărcinate fără niciun fel de risc asupra sănătăţii.

Invenţia este una utila pentru întreaga lume, dar în special pentru populaţia din Africa, unde este binecunoscută epidemia de malarie, ca urmare a muşcăturilor de ţânţari infectaţi cu acest virus.

Alte detalii despre plasturele-minune nu se cunosc încă, însă vor fi dezvăluite în scurt timp, cel mai probabil odată cu lansarea oficială a produsului care, de asemenea, nu este stabilită.

 

Sursa: newsmaxhealth.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”