Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri conţin pesticide peste limita admisă de FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au în compoziţie mai mult de 10 substanţe chimice.
Autor: Paula Rotaru
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizaţia Greenpeace a dat recent publicităţii un raport cu informaţii îngrijorătoare privind compoziţia ceaiurilor provenite din India.

Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri conţin pesticide peste limita admisă de FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au în compoziţie mai mult de 10 substanţe chimice.

Mai mult decât atât, o treime din ceaiurile testate conţin DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul), o substanţă chimică cu efect cancerigen extrem de periculoasă atât pentru sănătatea omului cât şi pentru mediul înconjurător.

Printre substanţele găsite în ceaiurile respective se mai numără: monocrotophos (substanţă declarată foarte periculoasă de ctre Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu efecte grave asupra sistemului nervos), triazophos, tebufenpyrad (o substanţă chimică ce nu este înregistrată în sistemul FDA, prin urmare comercializarea acesteia este ilegală – toxică pentru ficat) şi neonicotinoid (substanţă interzisă recent de către U.S. Fish şi Wildlife Service).